Moskova

Moskova

4 Eylül 2015 Cuma

Kişi başına 4 bin 500 ağacın düştüğü mobilya ithalatçısı Rusya!



"Moskovadan uçağa bindim Sibirya'ya doğru uçuyorum... 4-5 saattir yoldayız. Uçağın penceresinden bakıyorum aşağısı kesintisiz bir orman! Bu kadar çok ormanı olan bir ülke mobilya ithalatçısı ise bir yanlışlık var demektir!" Rusya'da yaşayan bir Türk işadamından bu sözleri duyduğumuz günün akşamı, ajanslarda şu haber ve yukarıdaki çok şeyi anlatan harita gözümüze takıldı: "İngiliz bilim dergisi Nature'da yer alan bir araştırmaya göre, dünya üzerinde bulunan 3 trilyon ağacın yüzde 20'den fazlası Rusya'da yer alıyor."

Sputnik News'in aktardığı haber şöyle devam ediyor:

"Ağaçların 1,39 trilyonu tropik ve tropik altı bölgede bulunuyor. RİA Novosti'nin haberine göre, Yale Üniversitesi'nden Thomas Crowther ve 15 ülkeden bilim insanının bulunduğu ekibin, uydu fotoğraflarına dayanarak yaptığı araştırma, dünyada 3 trilyon ağaç olduğunu gösterdi.

Araştırma sonuçları, ağaç sayısına göre ülke sıralamasında 642 milyar ağaçla Rusya birinci, Kanada 318 milyarla ikinci, Brezilya'nın 300 milyara yakın ağaçla üçüncü olduğunu ortaya koydu. Araştırmacılar ABD'de 228, Çin'de ise 140 milyar ağaç bulunduğunu kaydetti. En az ağacın bulunduğu bölgeler ise 10 bin ağaçla Fas ve 3 bin ağaçla Bahreyn oldu.

Araştırmaya göre, dünyada kişi başına düşen ağaç sayısının 420 olduğu belirlendi. Bu arada insanların yılda 15 milyar ağacı yok ettiği ve onların yerine sadece 5 milyar kadar ağaç diktiği tahmin ediliyor."

Haberin orijinalini, ayrıntısını, tablolarını merak edenler için ekstra link:

http://www.nature.com/nature/journal/vaop/ncurrent/full/nature14967.html 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder