Moskova

Moskova

10 Şubat 2015 Salı

Rusya'da Popüler Kadın İsimleri



İsimlerle ilgili olarak belki de Rusya’da ilk kez yapılan bir araştırmada birinciliği Yelena (ya da kısaca Lena) ismi aldı. Yalnız bu alışılmadık araştırmanın konusu "Kız çocuklara en çok hangi isim veriliyor" ya da "Rusya'da en popüler kadın isimleri hangisi" değil. Araştırma iki konuya ışık tutmak için “İmperiya Kadrov” Araştırma Merkezi tarafından yapılmış. Yanıtı ilk aranan soru, çalışma hayatında aktif ve ısrarlı olarak iş arayan kadınların isimleri olmuş. Sonuç, bu alanda en etkili ve girişken kadınların isimlerinin Lena olduğunu gösteriyor.

İkinci sırada Olga, üçüncü sırada Natalya var. Diğer isimler ise: İrina, Tatyana, Yulya, Yeketarina, Anna, Svetlana ve Mariya. Araştırmanın ikinci sorusu ise, “Başarılı bir iş hayatı olan kadınların ismi ne” olmuş. Lena bu alanda da birinci. İkinci sırada Natalya, üçüncülükte Olga var. Diğer isimler sırasıyla Yekaterina, Anna, Svetlana, İrina, Tatyana, Marina ve Tatyana. Sosyologlar ise bu sonucu “Rusya’da en mutlu kadınlar isimleri Lena olanlar” diye yorumlamış.

Komsomolskaya Pravda ise araştırma sonuçlarının sağlamasını yapmış ortaya yine ilginç bir durum çıkmış. Finans dergisinin “Rusya’nın en etkili 50 kadını” listesinde 2009 yılında tam 8 Lena yer almış ki bunlardan biri de eski Moskova Belediye Başkanı’nın eşi Yelena Baturina. 2011 yılında ise aynı listede birinci sıraya Olga adı yükselmiş. Benzer bir araştırma ABD’de de yapılmış, ancak farklı bir sonuç vermiş. O araştırmaya göre ABD’de başarılı olan kadınlara hem erkek hem de kadınların kullanabildiği isimler verilmiş. Örnek: Cameroon, Bruce, Nikita ve John gibi.

Kaynak: http://www.moskovalife.com/

5 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Hello how are you my love Honey come türkiye adana telefon +muştak muştak yıldırım 905352092376

    YanıtlaSil
  4. Когда ты говоришь о любви,
    Я всегда думаю о тебе.
    Через бесконечные мечты,
    Я всегда думаю о тебе.
    Звезды скользят; ...
    Цвета сняты с ночи;
    Мое сердце болит;
    Я всегда думаю о тебе.
    Кончик ума ничего не стоит;
    Я ищу путь внутрь.
    Вселенная спит спокойно,
    Я всегда думаю о тебе.
    Где заканчивается страх,
    Могильный занавес
    Говоря о любви,
    Я всегда думаю о тебе. Я всегда думаю о тебе.
    Через бесконечные мечты,
    Я всегда думаю о тебе.
    Звезды скользят;
    Цвета сняты с ночи;
    Мое сердце болит;
    Я всегда думаю о тебе.
    кончик ума ничего не стоит;
    Я ищу путь внутрь.
    Вселенная спит спокойно,
    Я всегда думаю о тебе atres toros mah 78096 sok h.e no15 dayre 22 adana turkay

    YanıtlaSil
  5. Да любовь моего дорогая индейки адана индейка консульство Они помогут сделать вам, что я хочу жениться на молнию вы бы хотели жить здесь, чтобы поддержать в Турции с Mushtaq Я хотел бы в Турции, индейка посвящает +905352092376 c.blok yönlendirmekno15 дня 22 Сейхан остров индейки

    YanıtlaSil