Moskova

Moskova

11 Şubat 2015 Çarşamba

Moskova’da 2014 yılında bebeklere konulan ilginç isimler

Kaynak: http://gazetem.ru/ 

Moskova ZAGS İdaresi Başkanı İrina Muravyeva, 2014’te bebeklere verilen isimlere yenilerinin eklendiğini, Moskova’da 6 çiftin  bebeklerine Sivastpol, Rassvet (şafak vakti) , Caz, Sila (güç), Vizantiya (Bizans) ve Luna (ay) isimlerini verdiklerini bildirdi.

Moskova’da yeni doğan bebeklere en çok verilen isimler arasında Aleksander ve Sofiya isimlerinin olduğunu kaydeden Muravyeva, ”Daha önce Luna ve Rassvet isimlerini rastlamıştık ancak Sivastopol, Caz, Vizantiya ve Sila gibi isimlere ilk defa rastladık.  2014’te erkeklere en çok verilen isimler Maksim, Mihail, Artem, İvan, Daniel, Dmitry, Kiri, Andrey ve Egor oldu. Kızlara Mariya, Anna, Elizavet, Viktoriya, Darya, Polina, Varvara ve son yıllarda popüler olan Alisa isimi verildi” diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl 2013 yılına kıyasla ikiz ve üçüz doğum oranlarında artış olduğunu vurgulayan Muravyeva, ” Geçen sene 2,036 bin ikiz bebek, 34 üçüz bebek dünyaya geldi.  Moskova’da geçen yıl 71,5 bin erkek, 66,8 bin kız bebek doğdu. Aradaki fark 4.59 bin oldu.  Kadınlarımızın %60’ının 30 yaşın altında anne olduklarını, erkeklerimizin % 57’sinin 30 yaşından daha büyük yaşta baba olduklarını tespit ettik” dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder