Moskova

Moskova

10 Haziran 2015 Çarşamba

Trafik sıkıştı, Spartak Moskovalı futbolcular stada yürüyerek gitti

Sık sık Moskova'nın trafik derdinden bahsediyoruz ya, işte sorunun büyüklüğünü anlatan 2006 yılından, eski de olsa gülümseten bir haber.

A.A.

Rusya'nın başkenti Moskova'daki sıkışık trafikte kalan Spartak Moskovalı futbolcular, İnter maçına, 2 kilometrelik bir koşu ve metro yolculuğu ile yetişebildi. Spartak Moskova takımı, olayı veren Rus basınının alay konusu oldu.

Otobüslerinin trafiğe takılması üzerine, Spartak Moskova Teknik Direktörü Vladimir Fedotov, arabasıyla maça gitmekte olan bir taraftar tarafından, “Ben üç saatten beri burada bekliyorum” şeklinde uyarıldı. Bunun üzerine Fedotov ve tüm futbolcular, otobüsten inerek iki kilometre koştuktan sonra bir metro istasyonuna ulaştı.

Fedotov, metro istasyonunda tüm oyuncularını bir araya topladığını ve “Savunma ve hücum oyuncularının hepsi burada mı?” şeklinde bağırmak zorunda kaldığını açıkladı.

İnter maçından 1-0 mağlup ayrılan Spartak Moskova takımı, hem maç hem de yaya kalması nedeniyle bugün Rus basınında alay konusu oldu.

Sovietsky Sport gazetesi, dünkü olayı baş sayfasına taşıyarak, “Spartak Moskova'ya çıkışı metro gösterdi” başlığını kullandı.

Gazeteler, maçı izlemek için yola çıkan Ruslar'ın, Luzhniki Olimpiyat Stadyumu yolundaki trafik nedeniyle maçın başını kaçırdığını yazdı.

Haberlerinde oyuncu ve teknik adamların görüşlerine yer veren gazeteler, Spartak Moskova'nın Avusturyalı oyuncusu Martin Stranzl'ın “Daha önce hiç Moskova metrosuna binmemiştim. Ne kadar kalabalık olduğunu görünce şok oldum” dediğini yazdı.

Takım kaptanı Yegor Titov ise 1990'ların başından bu yana metroyu kullanmadığını belirterek, “Metrodan başka şansımız yoktu. Otobüsümüz sıkışık trafikte 45 dakikada sadece 50 metre ilerleyebildi. Polis de metroyu ücretsiz kullanmamıza izin verdi. Çok sıcak olması dışında metroda bir sorun yaşamadık” ifadesini kullandı. Spartak Moskova Teknik Direktörü Vladimir Fedotov ise olay sırasında en büyük korkusunun oyuncularını metroda kaybetmek olduğunu söyledi.

Fedotov, “Bazı oyuncularım metroyu bugüne kadar hiç kullanmamıştı ve kaybolabilirlerdi. Hepsini tek tek takip etmek ve geride kimsenin kalmadığından emin olmak için uğraştım” diye konuştu.

Oyun öncesi konuşmasını da metro vagonunda yapmak zorunda kaldığını belirten Fedotov, geç kaldıkları için yeterli ısınma hareketi yapamadıklarını, bunun da maçın başındaki kötü oyunlarına yansıdığını kaydetti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder