Moskova

Moskova

14 Haziran 2015 Pazar

Moskova'nın en iyi 10 parkı belirlendi


Kaynak: http://gazetem.ru/

Flamp servisi başkent sakinlerinin en çok ziyaret ettikleri parkların listesini oluşturdu. Listede Moskova'nın en iyi 10 parkı yer aldı.

Gorky Parkı 
Listenin ilk sırasında bulunan Gorky Parkı, Moskova'nın en popüler parkı konumunda. Burada herkes kendine göre istediğini bulabiliyor. Parkta isteyen dans edebiliyor, isteyen bisiklet, kaykay kullanabiliyor, isteyen yer minderlerinde oturup kitabını okuyabiliyor. Geçtiğimiz günlerde parkta plaj açılışı da yapıldı. Plajda beyaz kum ve şezlonglar bulunuyor. Hafta için parkı 40 bin, hafta sonu 250 bin kişi ziyaret ediyor.

Sokolniki Parkı
Moskova'nın en eski, Avrupa'nın en büyük parkı Sokolniki ikinci sıraya yerleşti. Sokolniki'de "The Basseyn" projesi gerçekleştirildi. Parkta iki adet havuz bulunuyor. Havuzda şezlong, havlu kiralamak mümkün.

Muezon Parkı
Sanat parkı olan MUZEON'da sergiler düzenleniyor, eğitici ve müzikal programlar yapılıyor. Üçüncü sıradaki Muezon Park’ta geçtiğimiz yıl açık hava sinema salonu açıldı.

VDNH Parkı
Geçtiğimiz yıl 75. yıldönümünü kutlayan VDNH'da dördüncü oldu. VDNH’da onlarca park ve meydanda rekonstrüksiyon çalışmaları yapıldı. Botanik bahçesi ve Ostankino parkı sayesinde VDNH sınırları genişletildi. Kışın büyük buz pisti hizmete girdi. Yazın ise havuzlar ve bisiklet kiralama noktalarıyla park ziyaretçilerin hizmetine açıldı.

"Ermitraj" Bahçesi
Moskova'nın en eski parklarından biri olan parkta çok fazla ilgi çekici eğlenceler de yer alıyor. Parkta üç tiyatro, fıskiye, çocuk oyun parkları, ağaçlık alanlar, tulumbalar bulunuyor kışın bunlara ek olarak kayak pisti de açılıyor. Parkta yaz kış eğlenceli zaman geçirmek mümkün.

"Tsaritsino" Parkı
Açık havayı ve piknik yapmayı sevenlerin uğrak yeridir. Doğayla iç içe, yeşil alanların bol olduğu park Tsaritsıno'da büyük köprü, fıskiye yer alıyor.

"İzmaylovsky" Parkı
Çevre dostu parklardan biri olan İzmaylovsky parkında ailece eğlenecek her türlü etkinlik mevcuttur. Duş, soyunma odaları bulunan parkta tenis kortları ve daha birçok eğlence alanı yer alıyor.

Fili Parkı
Fili,  Moskovalıların en çok tercih ettikleri park arasında yer alıyor. Park içerisinde havuzlu plaj bölgesi oluşturuldu. Çocukların eğlenmeleri için birçok program hazırlanmış durumda.

Kuzminki Parkı
Gençlerin eğlenmeleri için her türlü olanaklarla donatılan Kuzminki 9.sırada. Parkta tiyatro eğitimi de veriliyor. Gençlerin dans edebilecekleri ve atölyeleri ziyaret edebilecekleri  İngilizce kulübü de bulunuyor.

"Ekaterinsky"

Moskova'nın en dingin yerlerinden birisi Ekaterinsky parkı 10.sırada yer alıyor. Park şehrin gürültüsünden uzaklaşmak, temiz havada dolaşmak ve kitap okuyarak temiz havanın tadını çıkarmak isteyenlerin uğrak yeridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder