Moskova

Moskova

10 Haziran 2015 Çarşamba

Moskova’da yürüyerek gezinme moda oldu


©The Voice of Russia
Kaynak: http://tr.sputniknews.com/

Bazı kentler tur otobüsleriyle, bazısı sahil boyunca kıvrılarak uzanan yollarda yapılacak araba yolculuklarıyla, bir kısmı da yürüyerek gezilmeli. 

Moskova’da yürüyerek gezinme, moda oldu. Merakları aynı olanlar kulüplerde birleşiyorlar.

Moskova turizm kulübü yaya turizmini sevenleri birleştirdi.

Bu kulüp tarafından Moskova’nın görülmeye layık yerlerine geziler, bundan başka bir günlük veya birkaç günlük kent dışı geziler organize ediliyor. Bazıları başkentin görülmeye yerlerini görmek için, öbürleri sağlık durumunu iyileştirmek veya sadece bir-iki gün için kente özgü koşuşmalardan ve streslerden kurtulmak için yaya geziyorlar .

Moskova’da yürüyerek gezinmeyi sevenler arasında büyük rağbet gören “Maceralar kulübü” var. Bu kulüp tarafından organize edilen etkinliklerden biri, dünyada ilk kozmonot Yuriy Gagarin’in öldüğü yerdir. Bundan başka anormal bir alan bulunduğu esrarengiz yere geziler yapılıyor. Bu alanda aygıtlar çalışmıyor, mıknatıslı ibre karmakarışık bir tarzda dönüyor ve insanlar yön tayini duygusunu yitiriyorlar. Sakinler, “Şeytan yeri” adı verilen bu alana girmekten sakınıyorlar. Maceralar seven Moskovalılar ise ofis çalışmalarından dinlenmek için memnunlukla bu yeri ziyaret ediyorlar.

Bazı Moskovalılar sağlık durumunu iyileştirmek için yaya gezileri yapıyorlar. Onlar için İskandinav yürüyüşü okulu açıldı. İsteyenler sağlık için yararlı yürüyüş tarzını öğreniyorlar. Ayakların ve gövdenin doğru durumda bulunması ve değnekler kullanılarak doğru tempo ile yapılan yürüme, insanın organizmasında pek çok şaşılacak değişikliklere yol açıyor. Örneğin bu yürüyüş tarzı insanın daha endamlı hale gelmesine yardım ediyor. Moskova’da ayrıca Kvest kulüpleri var. Bu çeşit kulüpler şimdi Rusya’da büyük rağbet görüyor. 

Moskovalılar bir takım oluşturarak kenti dolaşıyor ve soruların cevaplarını buluyorlar. Bu oyuna telefonla veya on line olarak ta katılmak mümkündür. İnsan bu oyuna katılış ücretini ödeyerek gizli kodunu öğreniyor. Kodu kullanarak sorular almaya başlıyor. Bu oyuna katılanlar bilmeceleri çözüyor, binalardaki sütunları sayıyor ve gizli kodlar ile şifreler arıyorlar.


Meraklıların Moskova hakkında geniş bilgiler edinmeleri olanağını veren pek çok geziler organize ediliyor, Onlarca yaya gezi güzergahı var. Rehberin eşliğinde kentin merkezini dolaşmak, kentin tarihini ve sırlarını öğrenmek daha ilginç oluyor. Rehberler Moskova’nın tarihine ilişkin ilginç bilgiler veriyor. Böyle bilgiler kitaplardan alınamaz. Çünkü söz konusu, dolambaçlı küçük sokaklar, yeşilliklere gömülü bulvarlar, geniş ana caddeler, bahçeler, parklar ve kuytu avlulardır. Tüm bunların kendi sırları var. Rehberler çok ilginç şeyler anlatıyorlar. Aralarında hem profesyoneller hem de amatör rehberler, yani mimarlar, filologlar, tarihçiler ve restorasyon uzmanları var. Onlar kendi coşkunluğu ile turistlere Moskova’ya sevgi duygusunu telkin ediyorlar.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder