Moskova

Moskova

29 Kasım 2017 Çarşamba

Rusça Öğrenmek İçin Tavsiyeler



Yabancı dil öğrenmek günümüzde eğitim ve iş hayatında bir gereksinim haline gelmiştir. Eğitimine yurt dışında devam etmek isteyenler ya da iş hayatında kariyer hedefleyenler yabancı dil öğrenimine önem vermektedir.

Yabancı dil öğrenmek günümüzde eğitim ve iş hayatında bir gereksinim haline gelmiştir. Eğitimine yurt dışında devam etmek isteyenler ya da iş hayatında kariyer hedefleyenler yabancı dil öğrenimine önem vermektedir. Gerekli eğitim kurumları ve eğitim sistemleri vasıtasıyla yabancı dil öğrenmektedirler. Yabancı dil eğitimi alanında oluşan rekabet, ekonomik fiyatlar ve kaliteli eğitimi beraberinde getirmektedir. Ülkemizde İngilizce, İspanyolca, Rusça yabancı dillerini öğrenmek isteyenler bu eğitimleri veren kurumlardan faydalanmakta veya yurtdışına giderek yabancı dili kendi ülkesinde de öğrenebilmektedirler. Rusça yabancı dil eğitimi son yıllarda çok rağbet görmekte ve ülkemizde Rusça öğretmeni eşliğinde özel dersler verilmektedir.

Neden Rusça Öğrenmeliyiz?

İş dünyasında kariyer hedefi olanlar ve sıkı rekabet koşulları yabancı dil eğitiminin önemini ortaya koymaktadır. Şirketler yurtdışındaki firmalarla ticari ortaklıklar kurmakta ve büyüyen iş hacmi neticesinde yabancı dil eğitimi almış personelleri bünyelerinde bulundurma ihtiyacı duymaktadırlar. Türkiye’nin komşusu Rusya ile inşaat sektöründe beraber projeler gerçekleştirilmekte ve bu projelerde Rusça dil bilmek şirketin prestiji ve bireysel kariyer açısından önemli olmaktadır. Tekstil, lojistik, enerji ve sanayi alanında iş ilişkilerimizin yoğun olduğu Rusya’dan ülkemize gelen turistlerle etkin bir iletişim kurabilmek için Rusçayı öğrenmek ülkemize katkı sağlayacaktır. İş hayatında ki kariyer dışında, eğitim hayatında da kariyer hedefi olanlar eğitimlerine yurt dışında devam etmek istemektedirler. Daha iyi bir eğitim almak için yurtdışına gidebilmenin tek koşulu kuşkusuz yabancı dil bilgisidir. Rusçanızı geliştirip Rusça öğretmeni olabilmek için Rusya’nın sosyal ortamında alınacak eğitim yeterli olacaktır.

Rusça Nasıl Öğrenilir?

Geniş kelime haznesi ile öğrenilmesi zor olan Rusça eğitimi için birçok özel ders veren öğretmenler bulunmakta ve saat başı ücretler ile eğitim vermektedirler. Öğrenilmesi zor olduğundan dolayı birebir özel dersler çok faydalı olmaktadır. Evet zor bir dil olsa da bunu düşünerek çalışma azmi kırılmamalı sağlam bir motivasyon ve kararlılıkla Rusçayı öğrenmenin mümkün olacağı unutulmamalıdır. Rusça öğrenmek için online eğitim siteleri, özel dersler ve yurtdışında eğitim veren okullar tercih edilebilir. Ama öncesinde istikrarınızı sürdürebileceğiniz çalışırken keyif alabileceğiniz yöntemleri tercih etmek faydalı olacaktır. Öncelikle 32 harf ve işaretlerden oluşan Rus (Kiril) alfabesini öğrenmek gerekir. İlk bakışta öğrenilmesi zor gözüken Rus alfabesi aslında o kadarda zor değildir. Alfabe kolay öğrenilir, fakat alfabeyi bilmek Rusça bilmek anlamına gelmez. Cümle kalıpları, dilbilgisi biraz daha zorlayıcı olabilir. Rusça temel dilbilgisi kurallarına hâkim olmak ve isimlerin çekim hallerini bilmek başlangıçta önemlidir. Bu alt yapı Rusça eğitiminin temeli olacak ve bundan sonrası daha kolay ilerleyecektir.

Rusça İngilizce gibi kolay öğrenilemez ve bir öğretmen yardımı olmadan da öğrenilmesi neredeyse imkansızdır. Birebir eğitimde öğretmeninizin hem Türkçe hem de Rusça biliyor olması daha iyi bir eğitim için önemlidir. İstisnai harfler hariç bazı harfler Türkçe’de olduğu gibi yazıldığı şekliyle okunur. Pratik yapmak çok önemlidir. Alfabeyi ezberledikten sonra kendi isminizi yazarak alıştırma yapabilirsiniz.

Günlük Cümle Kalıplarının Faydaları

Gramere geçmeden önce günlük cümle kalıplarını öğrenmek kolay cümle kurabilmek için gereklidir. Merhaba, iyi günler, iyi geceler, hoş geldiniz, nasılsınız, iyiyim, kötüyüm, hastayım, afiyet olsun, teşekkür ederim, hoşçakal, güle güle, yarın görüşürüz, görüşmek üzere, buyurun, rica ederim gibi hazır cümle kalıplarını Rusça öğretmeni ile pratik yapmak telaffuzunuzu geliştirecektir.

Dil Öğrenmede Pratik bilgiler

Kelime tekrarları, yüksek sesle okumak, çalışırken notlar almak yabancı dil eğitiminde faydalı olacaktır. Tekrarlanmayan bilgi unutulmaya mahkumdur. Ne kadar sık tekrar yapılırsa yabancı dil öğrenmek o kadar kolay olacaktır. Rusça eğitiminde sözlük kullanmak kelime haznenizi geliştirecek ve konuşurken unuttuğunuz kelimeleri hatırlamanıza yardımcı olacaktır.

Yurtdışında Rusça Eğitim

Rusça öğrenmenin bir başka yolu da Rusya’da özel ya devlet okullarında eğitim görmektir. Belarus’ta yaz kurslarına katılabilir ve burada Rusçanızı geliştirebilirsiniz. Rusya’da o bölgenin sosyal yaşantısı, gelenekleri, kültürü ve insanlarla sürekli iletişim halinde olmak Rusçayı iyi derecede öğrenmenize olanak sağlayacaktır. Özel veya devlet okulları olsun gittiğiniz yerde konaklama sorununuz olmayacak ve birçok ayrıcalıklı imkanlarla hem tatil yapacak hem de Rusça öğrenmiş olacaksınız. Eğitim süresince Rusça öğretmeni takıldığınız yerlerde size yardımcı olacak, öğretmen ve sosyal çevrenizle sürekli iletişim halinde olacağınızdan Rusçayı kısa sürede öğrenebileceksiniz. Minsk Devlet Dil Üniversitesi, Belarus Devlet Üniversitesi, Belarus Devlet Ekonomi Üniversitelerinde tecrübeli eğitimciler ile iyi seviyede eğitim alabilirsiniz.

Rusça Tek Başına Öğrenilebilir mi?

Rusçayı tek başına sıfırdan öğrenmek çok zordur. Bunun için hazırlanmış tek başına eğitim programları piyasada mevcut olsa da öncesinde bir alt yapının olması geliştirmek açısından faydalı olabilir. Ama daha önce de belirttiğimiz üzere bir öğretmen eşliğinde öğrenmenin daha faydalı olacağı kuşkusuzdur. Bu işi profesyonelce yapan Rusça öğretmeni sayesinde hatalarınızı görmeniz, düzgün cümleler kurabilmeniz, sıkıcı olamayan bir eğitim süreci geçirmeniz, günlük konuşma metinlerini öğrenmeniz mümkün olacaktır.

kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder