Moskova

Moskova

6 Ekim 2015 Salı

Rusya'da halkın çoğunun gözünde 90'lar: "Adaletsizlik, yoksulluk, tehlike..."


Kaynak: http://www.turkrus.com/ 

Rusya’da yapılan bir araştırma, Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından, ekonomik kriz ve belirsizliğin gölgesinde geçen 1990’lı yılların halkın hafızasında “mutsuzlukla” özdeşleştiğini gösterdi. FOM adlı kamuoyu araştırmaları merkezinin anketine katılan Rusya vatandaşlarının yüzde 44’ü 1990’lı yılların Rusya için çok şanssız bir dönem olduğunu söyledi. 

Çoğunun çocukluğu ve gençliği o yıllarda geçen yüzde 37’lk kesim ise 1990’ların, hafızasında olumlu izler bıraktığını ifade etti. Anket katılımcılarının yüzde 19’u soruyu cevapsız bıraktı. 

Ankete katılanların yüzde 46’sı, bugün Rusya’nın, 1990’lara göre daha adaletli bir ülke olduğunu savundu. Yüzde 23'lük kesim, adalet konusunda o yıllar ile bugünün Rusyası arasında çok ciddi farklılıklar bulunmadığını dile getirdi. 

Rusya halkının yüzde 48’i, Rusya’nın bugün 1990’lara göre daha güvenli olduğu görüşünde. Ankete katılanların yüzde 24’ü ise, aksine, bugün Rusya’nın o döneme kıyasla daha fazla güvenlik zafiyeti içerisinde olduğunu söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder