Moskova

Moskova

26 Ekim 2015 Pazartesi

Kremlin yıldızları hakkında bilmediğiniz 9 gerçek


Kaynak: http://www.moskovalife.ru/

1. Kremlin’in 4 kulesinin zirvesinde 1930’lara kadar çift başlı kartal bulunuyordu. İgor Grabarya başkanlığındaki restorasyon ekibi, devrim öncesi bu amblemlerin hiçbir tarihsel değeri olmadığı ve değiştirilebileceği sonucuna vardı.

2. 23 Ağustos 1935’te çift başlı kartallar, yıldızlarla değiştirildi. Çift başlı kartallar eritildi ve sadece fotoğrafları kaldı.

3. Yıldızların dizaynını belirlemek üzere iki kez deneme yapıldı. Stalin, Yevgeni Lansere’ye ait ilk tasarımı beğenmedi ve bu sanatçı projeden uzaklaştırıldı.

4. Kırmızı bakır yapılar, parlatılmış 7000 topaz ve mor kuvars ile bezendi. Yıldızların güneş altında doğaüstü bir şekilde parladığı söylenir.

5. Her bir Kremlin yıldızı 1 tondur. Bulundukları kulelerde, ağırlıklarıyla çökme tehlikesi yaratacakları için, kuleler güçlendirilmiştir.

6. Yıldızlar kulelerde 2 yıl kaldı. Zamanla, yağışlardan dolayı karardılar ve değiştirildiler.

7. Yeni 5 yıldız (beşincisi Vodovzvodnaya Kulesi üzerinde) Bolşoy Tiyatro’nun şef sanatçısı Fyodor Fyodorovski tarafından yaratıldı. Yeni yıldızların daha orantılı olduğunu, eskilerinin biçimsiz olduğunu öne sürmüştü.

8. Spasskaya ve Nikolskaya kuleleri üzerindekiler en büyükleri. Her biri 3,75 metre boyunda. Farklı yüksekliklere kondukları için, aynı görünmeleri açısından, farklı boyutlarda yapıldılar. Güçlü biçimde parlamaları için yakut camından yapıldılar.

9. Yıldızlar tarihte iki kez parlamadı. Birincisi, 1941-1945 arasında, İkinci Dünya Savaşı sırasında bombalanmaması için Kremlin bütünüyle kamufle edildiğinde. İkincisi ise Oscar ödüllü yönetmen Nikita Mikhalkov, Sibirya Berberi filminin bir sahnesini Kremlin’de çekerken.


(rbth.com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder