Kaynak:
https://www.gw2ru.com/
Ruslar 8 Ocak'a kadar Yeni Yılı kutluyorlar. Bu yüzden
mayonezli Yeni Yıl salatalarını bitirdikten sonra, Ruslar yağlı ve tuzlu bir
şeyler... ve bol sıvı istiyorlar.
Sıcak çorba mükemmel bir şey.
Borş çorbası pişmesi için çok fazla zaman alıyor, solyanka
ise sizin tercihiniz.
Bu çorbanın alışılmadık ekşi-tuzlu bir tadı var - içine
eklenen turşu, zeytin, limon ve bazen de kvastan kaynaklanıyor.
Solyanka'yı balık veya mantarla da yapabilirsiniz, ancak en
popüler olanı etli olanıdır.
Ve herhangi bir et türünü, sosis ve füme jambon
ekleyebilirsiniz.
Sovyet döneminde solyanka konservelerde hazır çorba olarak
bile satılırdı.
Şimdi solyanka, öğrenci kantinlerinden lüks restoranlara
kadar Rusya'nın hemen her yerinde servis ediliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder