Moskova

Moskova

3 Temmuz 2015 Cuma

Çaykovski'nin eserlerine olan sevgi tüm ülkelerin halklarını birleştiriyor


Kaynak: http://tr.sputniknews.com

Bu yıl 15'incisi yapılan Çaykovski Uluslararası Yarışması'nın kapanış konserinde konuşan Rus lideri Putin, "Çaykovski Yarışması, Rusya'nın gururu ve dünyanın en saygın ve tanınan yarışmalarından biri" dedi.

Yarım asırdan fazla bir süredir düzenlenen yarışmanın Rus kültürünün parlak ve bilinen sembollerinden biri olduğunu ve hakkıyla gezegenimizin lider müzik yarışmaları arasında yer aldığını belirten Putin, "Yarışmanın başlıca misyonu, dünyaya yeni isimlerin tanıtılması ve genç ama deneyimli müzisyenler için saygın platformun sunulması" diye konuştu.

Bu yıl yarışmanın özel bir duygusal heyecan içinde geçtiğini kaydeden Rusya Devlet Başkanı, "Yarışmaya yönelik gerçekten de harika olan ilgi çok önemli. Yarışma, on yıllar önce olduğu gibi yine büyük izleyici ilgisi eşliğinde geçti ve bunda, milyonlarca insanın gereksinimini, derin manevi ihtiyacının yansımasını görüyoruz" dedi.

ÇAYKOVSKİ'NİN 175. DOĞUM GÜNÜ

Rusya lideri, "Bu üst düzeyde olan ilgi, hisler ve duygular, ülkemizde müzik sanatına verilen değerin ve bu sanatı nasıl algıladıklarının kanıtıdır. Çaykovski Yarışması, hem Rusya'da hem de yurtdışında seviliyor ve sayılıyor. Bu yıl özellikle çekici oldu, çünkü Petr Çaykovski'nin 175. doğum gününe adandı. Bu büyük, dünyaca sevilen bestecinin eserleri tüm ülkelerin halklarını birleştiriyor, sanatın görkemli yaratıcı gücünü, Rus ve dünya kültürünün koparılamaz bağını tasdik ediyor" diye ekledi.

Putin, yarışmanın tüm galiplerini kutladı ve organizatörler ile jüri üyelerine teşekkür etti.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder