Moskova

Moskova

8 Haziran 2020 Pazartesi

Sovyet çizgi filmi 'Nu, pogodi'nin 'modern' haline komünistlerden tepki








Rusya’da, Sovyetler Birliği'nde bir devre damgasını vuran, Soğuk Savaş yıllarında "Tom ve Jerry'nin muadili" sayılan  efsanevi "Nu, Pogodi!" çizgi filminin "modern" uyarlamasına komünistlerden tepki geldi. 
Ünlü yapım stüdyosu Soyuzmultfilm’in çektiği “Nu, Pogodi” çizgi filminin yeni sezonundan bazı bölümler sosyal medyada paylaşıldı. Bunun üzerine Rusya’nın Komünistleri Partisi, çizgi filmin yeni bölümlerinin gösterime girmemesi talebiyle Duma’ya başvuruda bulundu.
 
Çizgi filmde eskiden olduğu gibi “kötü adam” rolündeki kurtun, yırtık kot, moda spor ayakkabı giymesi ve marjinal bir saç modelinin olması komünistlerin tepkisine yol açtı.

Rusya’nın Komünistleri Partisi Genel Sekteri Maksim Suraykin, “Sovyeter Birliği’ndeki harika çizgi filmlerimiz bir kuşağın oluşmasında rol oynadı. 'Nu, pogodi', 'Prostokbaşino' çizgi filmleri sadece Soyuzmultfilm stüdyolarında yaratılmadı. Psikologlar, çocuk psikolojisine olumlu etkide bulunmaları için bu yapıtların üzerinde çalıştılar. Bugün ise iş insanlarının faaliyetlerine kâr etme, kolay üretim arzusu ve popüler ürünlerin sömürüsü yön veriyor” diyerek tepki gösterdi. Suraykin, çizgi filmin yeni uyarlamasının yasaklanması için yasal yollara başvurmaya devam edeceklerini söyledi.

Soyuzmultfilm’den yapılan açıklamada ise yeni çekilen çizgi filmin eskisinin devamı olmadığı, dolayısıyla karakterlerin günün şartlarına göre uyarlandığı belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder