Moskova

Moskova

31 Ağustos 2015 Pazartesi

Tretyakov Devlet Galerisi


Kaynak: http://www.rusyam.com/ 

Tretyakov Devlet Galerisi Rus sanatının dünyadaki en önemli müzesidir. Moskova’da bulunan Tretyakov Galerisi, ünlü Rus ikonlarından ve Repin, Vrubel, Kandinsky, Maleviç gibi Rusya’nın dahi sanatkarlarının başyapıtlarından oluşan bir koleksiyona sahip olmasıyla meşhurdur.  Orjinal Tretyakov Galerisi, 19. yüzyıl sonuna kadar uzanan bir Rus sanatı koleksiyonuna ev sahipliği yapmaktadır. Yeni Tretyakov Galerisi’nde 20. yüzyıl Rus sanatçılarının eserleri bulunmaktadır.

Tretyakov Galerisi’nin tarihi:
Tretyakov Galerisi, sanata karşı tutkulu bir ilgi besleyen Rus iş adamı Pavel Mihailoviç Tretyakov tarafından kurulmuştur. Kendi koleksiyonunu Moskova şehrine bağışlamıştır ve 19. yüzyılın sonuna doğru koleksiyonunu sergilemek üzere Tretyakov Galerisi açılmıştır.

Tretyakov Galerisi’nde bulunan sanat eserleri:
Tretyakov Galerisi’nin ana binasında, Andrei Rublev’in ikonları, Repin’in ‘Korkunç İvan ve Oğlu İvan’ isimli tablosu, Kiprensky’nin Puşkin portresi, Borovikovsky’nin Büyük Katerina portresi ve diğer ünlü Rus sanatçılar ile önemli tarihi figürlerin eserlerini kapsayan sanat yapıtları görülebilir.

Tolmachi’deki St.Nicholas Kilisesi:
St. Nicholas Kilisesi, Tretyakov Galerisi’nin bir bölümüdür. Bu kilise Tretyakov tarafından kullanılmaktaydı; şimdi ise kıymetli Rus ikonlarının sergilendiği yerdir.

Yeni Tretyakov Galerisi:
İdari açıdan orjinal Tretyakov Galerisi’ne bağlı olan Yeni Tretyakov Galerisi’nde, sosyalist gerçekçi eserler de dahil olmak üzere modern Rus başyapıtları bulunmaktadır. Ziyaretçiler burada Maleviç’in ‘Siyah Kare’, Kandinsky’nin ‘Kompozisyon VII’ tablolarını, Chagar’ın eserlerini ve diğer modern Rus sanatçıların çalışmalarını görebilirler.

Ziyaret Saatleri hakkında:
Ana Tretyekov Galerisi, Lavrushinsky No:10, Moskova’da bulunmaktadır ve Salı, Çarşamba, Cumartesi, Pazar günleri, 10:00-18:00 saatlerinde ziyarete açıktır. Bilet satışı saat  17:00’da sona ermektedir. Perşembe ve Cuma günleri galeri 10:00 – 21:00 saatleri arası ziyarete açık olmakla beraber saat 20:00 kadar gişelerden bilet temin edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder