Moskova

Moskova

31 Ağustos 2015 Pazartesi

Moskova’da şu sıralar mutlu olmak için 10 neden


Kaynak: http://www.moskovalife.com/ 

Her yerde kriz… Aldığımız nefes, ettiğimiz muhabbet! Rusya’da en son 1998’de böylesi bir ortam yaşanmıştı. Şimdi “daha ağır çekim” olsa da yine derin kriz havasını teneffüs ediyoruz. Ama her şeye iyi tarafından, olurundan bakmaya çalışmak lazım. İşte MoskovaLife.Com olarak size “Moskova’da şu sıralar mutlu olmak için 10 neden” listesi hazırladık.

1-Dolar çıldırınca kiralar ucuzladı; az şey mi?

2-Eskiden burnundan kıl aldırmayan küstah ev sahibi profil gitti, yerine “Yeter ki çıkmayın” diye ricacı olan ev sahipleri geldi… Mutlu olun!

3-Türkiye’de vaziyet her anlamda o kadar kötü ki, “Orada olmamak” bile pek çok kişi için mutluluk nedeni maalesef…

4-Tamam yaz yine yağmurlu, soğuk geçti ama altın bir sonbahar kapıda, Moskova sonbaharda güzeldir!

5-Hala semt pazarları lezzetli domatesler, yerli meyve ve sebzelerle dolu. Sera mallarına mahkum olacağımız günler epey uzakta, tadını çıkarın.

6-Bu yıl Moskova’da dışarı masa sandalye atan mekan sayısı arttı gibi, güneşli günlerin ömrü sayılı, dışarıda güzel havaların kıymetini bilip mutlu olun.

7-Krizin orta yerinde zaman zaman fuzuli kaldırım yenileme harcamaları dahil Moskova Belediyesine kızılsa da, şehir parklar, yollar, yürüyüşe açık sokaklarla güzelleşiyor, bu şehirde mutlu olunmaz mı?

8-Moskova nehrinde tur gemisi gezilerinin son güzel zamanları henüz bitmedi… “Sana bir gün nehirden baktım aziz Moskova” demek ve mutlu olmak için! Üstelik daha pastırma yazı da önümüzde.

9-Kafeler, restoranlar… Dünya kalitesinde mekanlar… Üstelik krizde süngüleri düştüğü için fiyatlar hala makul. Mutlu olun!

10-Koca Nazım, “bacakları gayet güzel, etekleri gayet kısa” diye Leipzig kızları için yazmış ama yazarken bile aklından Moskova manzaraları geçiyor olabilirdi! “Güzele bakmak sevaptır” şehrinde mutlu olunmaz mı?




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder