Moskova

Moskova

22 Eylül 2010 Çarşamba

Rusya: Amerika’yı Kolomb değil biz keşfettik

Fuad Seferov
Kaynak:http://www.haberrus.com/






Soğuk Savaş döneminin karşıt kutuplarında yer alan Rusya'dan Amerikan kıtasının keşfi ile ilgili ilginç iddialar geldi. Rus akademisyenler Amerika'yı İtalyan asıllı denizci Kristof Kolomb değil, Sibiryalıların keşfettiğini iddia etti.

Rusya Bilimler Akademisi’ne bağlı Sibirya Bölümü Arkeoloji ve Etnografi Enstitüsü Başkanı Anatoliy Derevyanko, son yıllarda yaptıkları bilimsel çalışmaları anlattı. Rus akademisyen, “Rusya’nın Yujno-Sahalinsk kentinde Pasifik okyanus çevresinde ilk insanların nasıl ortaya çıktığını, nereden geldiklerini ele alan bir konferans düzenledik. Üç gün süreyle devam eden bilimsel konferansta önemli çalışmalar yaptık. Amerikan kıtasına ilk Sibiryalıların gittiğini bulduk” dedi.

Amerika’ya ilk önce Sibiryalılar gitmiş

Rus akademisyen Derevyanko, son yıllarda yaptıkları çalışmalarda bilim dünyası adına önemli gelişmeler kattetiklerini de belirtti. Derevyanko, “Sahalin Üniversitesi’ndeki meslektaşlarımız, Sahalin adasının güneyindeki Dolin bölgesinde yapılan kazı araştırmalarında çok önemli ve ilginç detaylar buldu: Bu detaylara dayanarak şunu belirtebiliriz: Sahalin’de ilk insanlar yaklaşık 100-200 bin yıl önce ortaya çıkmış. Bilimsel kanıtlara göre de Amerika’ya insanlar ilk olarak Sibirya’dan gitmiş. Bu varsayımdan ziyade bir bilimsel kanıt. Dolayısıyla Amerika’yı Kolomb değil, Sibiryalılar keşfetmiş. Burada bilim adamları iki görüşü de paylaşıyor: Bazıları bu göçün 13-14 bin yıl önce, bazıları ise 20-25 bin yıl önce gerçekleştiğine inanıyor.” iddiasını dile getirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder