Moskova

Moskova

6 Eylül 2010 Pazartesi

Moskova`nın kuruluşunun 863. yıl dönümü








Moskova festival alanına döndü

Moskova`nın kuruluşunun 863. yıl dönümü törenleri çerçevesinde düzenlenen etkinliklerle şehir festival alanına döndü.

Moskova Günü törenleri Kızıl Meydan`daki meçhul asker anıtına koyulan çelenk ile başladı. Törene; Moskova Belediye Başkanı Yuri Lujkov, gaziler, çeşitli dini ve inanç temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Lujkov, `Moskovalıların bu güzel bayramını en içten duygularımla kutluyorum!` dedi. Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ve Başbakan Vladimir Putin de başkentlileri bayram vesilesiyle kutladı. Medvedev kutlama mesajında, Moskova`nın kalkınmasının önemine değindi.

Putin de mesajında , `Moskova`yı sevenler için bu bayram çok kıymetli. Moskovalılar her zaman konuksever, alçak gönüllü ve çalışmayı seven insanlardır` ifadesini kullandı.

Etkinlikler çerçevesinde, Belediye Başkanı Lujkov, Strogino semtinde buz patenti ve Kolomenskoe milli ormanında ise Çar Aleksey Mihailoviç Sarayı`nın açılışını yaptı.

Moskova Günü bayramı çerçevesinde yapılan etkinliklerin en renklisi ise polislerin koşu yarışması yapması oldu. 15 kilometrelik koşu yarışmasına başkent Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı güvenlik güçleri katıldı. Moskova Emniyet Müdürü Vladimir Kolokoltsev yarışmayla ilgili yaptığı açıklamada, `Spor, güç, dayanıklılığı, iradeyi üreten bir özellik. Dolayısıyla Moskova polisi olarak spor çalışmalarına çok önem veriyoruz.` dedi.

Moskova Günü etkinliklerine 2,2 milyondan fazla kişi katıldı. Moskova polisi kutlamalarda herhangi olumsuz bir olayın yaşanmadığını duyurdu. Etkinliklerde toplam 16 bin güvenlik görevlisi görev aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder