Moskova

Moskova

28 Eylül 2010 Salı

Moskova, dünyada otel fiyatlarının en yüksek olduğu şehirlerden biri.

Moskova Turizm Komitesi Başkanı Grigoriy Antyufeyev yakınlarda gerçekleştirilen bir basın konferansında Moskova otellerindeki gecelik fiyatın düşebileceğini ama yüksek oranda bir düşüş yaşanmayacağını belirtti.
Moskova, seyahat edenlere göre dünyanın en pahalı on şehrinden biri olarak görülüyor. Online otel rezervasyonu servisi sağlayan internet sitesi Hotel.info’ya göre Başkent Moskova Temmuz 2009-2010 tarihleri arasında gecelik konaklama fiyatlarında (gecelik 134,09 Euro) ile en fazla düşüşü yaşayan ülkeler arasında birinci sırada yer alıyor.

Antyufeyev, ne kadar çok otel inşa ederlerse otellerin fiyat politikalarının da o ölçüde düşeceğini belirtirken, yine de ani bir düşüş beklemediklerini söyledi.

Turizm Komitesi Başkanı, turistlere Moskova’nın pek çok mega şehre göre oldukça ucuz olduğunun garantisini verirken, pahalı otellerin yanında gecelik fiyatı 1600 ile 1800 ruble arası değişen yaklaşık 40 Euro’ya konaklamanın da sağlanabileceğini ifade etti.

Antyufeyev, Moskova’nın ulaşım açısından en ucuz şehir olduğunu, herhangi bir metropolde bu fiyata metroyu kullanılmadığını söyledi.
Moskova Valisinin önerisiyle günlük fiyatın 800-1000 ruble civarında olması planlanan hostellerin de hazırlık aşamasında olduğunu söyleyen Antyufeyev, odaların 6-8 kişilik olacağını ve genelde öğrencilere hitap edeceğini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder