Moskova

Moskova

30 Ağustos 2018 Perşembe

Önyargıları kıran sekiz "parlak" isim






Dünyada, Soğuk Savaş yıllarından kalan Ruslar ve Rusya'ya dair önyargılar hep tartışma konusu... Spordaki başarılar, edebiyatın ve sanatın klaisk etkileri, Putin'e dünya çapında artan sempati. Bunlar "artı yazan" faktörler.  Bu arada  son Dünya Futbol Şampiyonası, organizasyon başarısının yanı sıra, Rusya hakkında dünyadaki birçok önyargıyı kırmasıyla da önem kazandı. Kommersant gazetesi, dünyada son dönemde "Rusya'nın gururu" olarak gösterilen ve önyargıların kırılmasına yardım eden bazı "parlak" isimleri derledi:


Pavel Durov

Rusça konuşulan ülkelerdeki en popüler sosyal paylaşım sitelerinden Vkontakte'nin ve ünlü mesajlaşma uygulaması Telegram'ın kurucusu Durov, genç yaşında Rusya'da ve yurt dışında imza attığı başarı öyküleriyle dünyada en çok adından söz ettiren Rusya vatandaşlarından biri oldu.


Yuri Milner

Rusya'nın ilk ve en popüler internet platformu Mail.ru'nun kurucusu Milner; Fortone, Times, Bloomberg ve Foreign Policy'nin "en etkili isimler" listesinde yer alıyor.


Natalya Vodyanova

Çocuk yaşta pazarda ninesiyle sebze satarken keşfedilip podyumlara çıkan, ünlü Rus süpermodel Natalya Vodyanova, dünyanın en ünlü ajanslarında top modelliğe yükseldi ve "top" markaların reklam yüzü oldu.  (fotoğrafta sağda)


Darya Jukova

Küçük yaşta annesi ile birlikte Rusya'ı terk eden Jukova, ünlü tenisçi Marat Safin ile yaşadığı aşk ile ismini duyurdu. Ardından ünlü oligark Roman Abramoviç ile evlenen Jukova, pahalı modern sanat eserleri koleksiyonları ile tüm dünyada adından söz ettirdi.


Yevgeni Çiçvarkin

Rusya'daki en büyük elektronik eşya perakende zincirlerinden Yevroset'in kurucusu Çiçvarkin'in, daha sonra göç ettiği  İngiltere'de 2010 yılında açtığı Hedonism Wines adlı şarap mağazası, bir yıl içinde İngiltere'nin en iyi şarap mağazası seçildi. Çiçvarkin, Londra'da açtığı restorana İngiltere'nin en popüler şefi Ollie Dabbous'u transfer etti.


Anna Netrebko

Ünlü Rus opera sanatçısı Anna Netrebko, dünyanın en iyi sopranoları arasında yer alıyor.


Sergey Brin

Rusya doğumlu Brin, Larry Page ile birlikte Google arama motorunu oluşturdu. Bill Gates, Larry Page ve Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg ile birlikte sadece kendi çabasıyla milyarder olan dört kişiden biri olarak gösteriliyor.


İlya Kabakov

Batı'da en fazla üne kavuşa Sovyet ve Rus sanatçısılarından biri olan ressam İlya Kabakov'un tabloları 80'li yıllarda 5,8 ve 4,1 milyon dolara alıcı bularak rekor kırdı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder