Moskova

Moskova

26 Ağustos 2018 Pazar

Mutlaka ziyaret edilmesi gereken 12 yerden biri Moskova’daki Zaryadye Parkı




TIME Dergisi'ne göre, mutlaka ziyaret edilmesi gereken 12 yerden biri Moskova’daki Zaryadye Parkı

© SPUTNİK / GRİGORY SYSOEV


Rusya'nın başkenti Moskova'da 2017'de hizmete giren Zaryadye Parkı, günün her saatinde ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi. Diller Scofidio + Renfro (DS+R) tarafından tasarlanan, Moskova'da, Kızıl Meydan, Aziz Basil Katedrali ve Kremlin'e yürüme mesafesinde konumlanan park, Moskova Nehri'ne uzanan 70 metrelik konsol, beş pavyon, iki amfitiyatro ve bir filarmonik konser salonunu içinde barındırıyor. Proje, son elli yılda Moskova'da açılmış olan ilk büyük ölçekli kent parkı olma özelliğini taşıyor. Tasarımcılar, Zaryadye Park'da doğa ve mimariyi harmanlayarak, kentin geleneksel ve simetrik dokusuyla bütünleşen yeni tipolojiler sunabilecek bir kamusal alan yaratmayı hedefledi.
Rusya'nın farklı iklim özelliklerine ait payzaj unsurları birlikte kullanılarak oluşturulan teraslar, aktif ve pasif iklim kontrol stratejilerini destekliyor. Planlanmış bir rota üzerinde yer alan, performans mekanları, kültürel pavilyonlar, toplanma ve dinlenme alanları olarak tanımlanan bölümler, Moskova manzarasına hakim gözlem noktaları ile bağlantılı hale geliyor.
Şehrin sert iklimini yumuşatmayı hedefleyen yapay çevre elemanları, doğa keşfi için planlanan çeşitli sosyal ve kültürel programlar, uzun süreli sürdürülebilir yönetim modeli gibi müdahaleleri kapsayan bütüncül stratejiler, ziyaretçilerin yılın her döneminde parkı aktif bir şekilde kullanmalarına olanak sağlıyor.
TIME dergisi, mutlaka ziyaret edilmesi gereken 12 yer listesini yayınladı. Listede yer alan yerlerin çoğu, halkın ziyaretine 2017 yılında açıldı. Derginin hazırladığı listeye Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan yeni Zaryadye Parkı da dahil oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder