Moskova

Moskova

20 Haziran 2018 Çarşamba

Reagan'ın 8 kere izlediği Rus filmi







Fuad Seferov, Moskova



Eski ABD Başkanı Ronald Reagan, Sovyet lideri Mihail Gorbaçov'la ilk görüşmesine daha iyi hazırlanmak için Oscar ödüllü ünlü Sovyet  filmi "Moskova Gözyaşlarına İnanmıyor"u tam sekiz kere izlemiş.

Rus resmi televizyonu 1. Kanal'daki programda konuşan filmin yönetmeni Vladimir Menşov'a göre Reagan, 1985 yılında Gorbaçov'la görüşmeden önce Rus kültürünü ve mentalitesini "çözmeye" çalışmış. Menşov, "Reagan, Sovyetler Birliği Başkanı Gorbaçov ile ilk görüşmesine hazırlanıyordu. Bildiğim kadarıyla Amerikan Başkanı "gizemli" Rus ruhunu, mentalitesini çözebilmek için bizim filmi 8 kere izledi. Tabii bu filmi Reagan'ın danışmanları önerdi. Amaç Rusları daha da yakından tanımasına yardımcı olmaktı. Elbette bu bizler için hoş bir duygu..." dedi.   

Reagan ve Gorbaçov, "Soğuk Savaş" döneminde birçok zirvede bir araya gelmiş, ilk zirve 19 Kasım 1985'te Cenevre'de yapılmıştı.

1980 yılında Oscar ödülü alan söz konusu filmde, kız çocuğuyla tek başına mücadele veren genç annenin yıllar sonra çalıştığı kurumunun başına geçtiği hayat mücadelesi anlatılıyor. Menşov filminde, başarının sırrının çalışmak ve mücadele vermek olduğu mesajını veriyor.

Kendisi de eski bir sinema oyuncusu olan Reagan, 2004 yılında hayatını kaybetmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder