Moskova

Moskova

24 Mayıs 2016 Salı

Rusya'nın Rapunzel'i


Masal kahramanlarına değil, ama benzerlerine gerçek hayatta rastlamak mümkün.

Örneğin Rusya'nın Sibirya bölgesindeki Barnaul şehrinde yaşayan güzel Daşik Gubanova.

Daşik Gubanova, 13 yıldır kestirmediği saçlarıyla sosyal medyada fenomen oldu.

Ünlü Rapunzel masalını mutlaka bilirsiniz. Dünyada ve Türk medyasında da ilgi görmeyi başaran Gubanova, neredeyse yere değecek uzunluktaki saçlarıyla masal kahramanı Rapunzel'e benzetiliyor.

Bilmeyenlere bilenler anlatsın demeyelim biraz anlatalım:

Masal bu ya, güzel Daşik’in benzetildiği Rapunzel’i kötü kalpli cadı yoksul ailesinden alıp, ormanda merdiveni olmayan bir kulenin tepesine hapsetmiş. Cadı yukarıya Rapunzel’in sarkıttığı upuzun saçlarına tutunarak tırmanırmış. Bir gün ormanda gezen bir prens Rapunzel’i farketmiş, aşık olmuş. O da başlamış Rapunzel’in aşağıya uzattığı saçlarına tutunarak yukarı tırmanmaya.

Daşik, Rapunzel’in yanısıra Leydi Godiva’ya da benzetiliyor. Hani şu halkını aldığı yüksek vergilerle ezen lord kocasını protesto etmek için anadan üryan, çıplak vücudunu sadece uzun saçları örter halde atının üstünde şehri boydan boya geçen soylu Leydi Godiva’ya.

16 yaşından beri saçlarına makas değmediğini söyleyen Rus güzeli Daşik Gubanova, saçlarını haftada iki defa yıkadığını, hiçbir kimyasal ve boya kullanmadan sadece evde hazırlanan doğal kürlerle saçlarını beslediğini söylüyor.

Evli ve bir kız çocuğuna sahip Gubanova'ya Rusya'da ve dünyada ilgi her geçen gün artıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder