Moskova

Moskova

16 Mayıs 2016 Pazartesi

ABD'li tarihçi: Stalin ve komünizm karşıtı yalanları ABD ve İngiliz istihbaratı başlattı


Kaynak: Sputnik

ABD'li tarihçi Grover Furr, SSCB lideri Josef Stalin ve dünya komünist hareketi hakkındaki yalanların ABD ve İngiltere istihbaratı tarafından başlatıldığını, komünist hareketin asla emperyalizm ve kapitalizmin katliamlarıyla karşılaştırılabilir şeyler yapmadığını, bu gerçeğin örtülmek istediğini belirtti.

Sputnik'e konuşan ABD'li tarihçi ve Sovyetler Birliği uzmanı Grover Furr, ABD ve İngiltere'nin Nazi Almanyası'nın lideri Adolf Hitler ile Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği lideri Josef Stalin'i eşdeğer göstermek için büyük çaba harcadığını belirtti.

ANTİ-KOMÜNİST PROPAGANDA SÜRÜYOR

ABD ve NATO'nun 2. Dünya Savaşı'ndan beri en saldırgan ve katliamcı güç olduğunu bildiren Furr, SSCB ve dünya komünist hareketinin asla kapitalizm ve emperyalizmin katliamlarıyla karşılaştırılabilir bir şey yapmadığını söyledi.

Bu gerçeğin kapitalist ülkeler için kabul edilemez olduğunu aktaran Furr, bu sebeple Stalin karşıtlığı ve anti-komünist propagandanın sürdürüldüğünü söyledi.

ABD VE İNGİLTERE İSTİHBARATI BAĞLANTILI YAZARLAR ANTİ-KOMÜNİZMİ YAYIYOR

Stalin karşıtı kitapları yazanların ABD ve İngiliz istihbaratı ile bağlantılı olduğunu vurgulayan Furr, Stalin hakkında kitap yazan ünlü isimlerden Robert Conquest'in İngiliz İstihbarat Araştırma Dairesi (IRD) ile bağlantıları olduğunu aktardı.

Dairenin amacının uydurma hikayeler ile siyasetçiler, gazeteciler ve kamunun gözünde komünizmin etkisini azaltmak olduğunu belirten ABD'li tarihçi, bu kaynaksız sahte hikayeler ile kitaplar yazıldığını açıkladı.

Furr, Conquest'in hala anti-komünist tarihçilerin baş kaynaklarından biri olduğunu vurguladı ve Conquest kitaplarını yazdığı zamanlarda Batılı akademisyenlerin de "bilinçli olarak" yanlış bilgi vermesi sebebiyle ona karşı çıktığını söyledi.

Conquest'in bugün hala pek çok takipçisi olduğunu söyleyen Furr, Batı tarafından kullanılan söylemlerin efsanelerle dolu olduğunu belirtti.

HİTLER STALİN'DEN "DAHA AZ KÖTÜ"

Sovyetler Birliği'ne saldıran kimi isimlerin daha ileriye gittiğini aktaran Furr, Timothy Snyder isimli bir "tarihçi"nin Adolf Hitler'in Stalin'den "daha az kötü" olduğunu öne sürdüğünü söyledi.

Snyder'ın Hitler'in Yahudileri öldürmek için "Stalin'e dayandığını" öne sürdüğünü belirten Furr, Snyder'ın da Conquest gibi dayanaksız hikayeler anlattığını ve kendisinin de bir kitabında bu iddiaları cevapladığını aktardı.

Komünist harekete saldırmanın tek yolunun yalan söylemek olduğunu belirten Furr, kapitalist ve emperyalist ülkelerin bu sebeple halkı kandırmakta olduğunu vurguladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder