Moskova

Moskova

4 Nisan 2016 Pazartesi

Rusya'da en iyi 1 Nisan şakaları


Kaynak: Sputnik News

Rusya'da birçok kurum, 'Ruslar, nasıl eğleneceklerini iyi biliyor' sözünü haklı çıkaracak 1 Nisan şakaları yaptı. Sputnik de bu şakalardan en çok konuşulanları derledi.

İşte Rusya'da en iyi 1 Nisan şakalarından bir derleme:

SLOGANI, ‘KÖMÜR BALIĞI DENİZİN KRALI' OLAN BANKA

Rus federal balıkçılık ajansı Rosrıbolobstvo, sadece balıkçılık sektörüne ve balıkçılıkla ilgilenen kişilere finansal hizmetler sunacak bir banka ‘kurulacağını' duyurdu. Adının 'Rosrıbbank' olacağı söylenen bankanın sloganlarından birinin ‘Kömür balığı denizlerin kralı, ringa da kraliçesi' olduğu açıklandı.

‘AY'DA RUS KOZMONOTLAR VAR'

Rus kozmonotlar da 1 Nisan'da bir hayli ‘eğlendi.' Rus federal uzay şirketi Roscosmos, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) gönderilmesi planlanan kargo gemisinin altı gün gecikeceğini çünkü kargo gemisine, ‘Rusya'nın Ay üssündeki kozmonotlara' yiyecek taşımak gibi yeni bir görev verildiğini belirtti.

​‘BİRDEN BİRE STALİN'

Moskova metrosu yöneticileri de 1 Nisan için bir şaka düşündü. Moskova metrosunun Arbatskaya istasyonunda Sovyet lider Josef Stalin'in bir portresi belirdi. Yetkililer, ‘duvardaki çatlağın üstünü örtmek için' buraya Stalin'in portresini yerleştirme kararı aldıklarını söylediler. Metro istasyonunda birden bire Stalin portresinin ortaya çıkması ardından, Ruslar sosyal medyada ‘BirdenbireStalin' etiketiyle onlarca mesaj paylaştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder