Kaynak:
https://www.rbth.com/
Beef Stroganoff: Asil kökenlere sahip popüler bir Rus
yemeği.
Bu yemek inanılmaz yumuşak olması ve ağzınızda neredeyse erimesiyle
ünlü... ve bunun arkasında ilginç bir sır var!
Bir Fransız ahçı bu yemeği Kont Aleksander Stroganov için
yarattı. Bu yüzden buna Beef Stroganoff deniyor.
Dana bonfile küçük parçalara kesilip una bulanır, soğanla
birlikte hızlıca kavrulur ve ardından ekşi krema ve domates sosuyla birlikte
yaklaşık bir saat kadar haşlanır.
Yaşlı kontun pek fazla dişi kalmadığı için çiğnemeyi bile
beceremediğine dair bir efsane var. Bu yüzden sığır eti küçük parçalara kesilir
ve inanılmaz derecede yumuşayana kadar pişirilirdi.
Beef Stroganoff genellikle patates püresi, salatalık
turşusu ve mantarla servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder