Moskova

Moskova

6 Ağustos 2016 Cumartesi

Genç Lenin Rusya’ya Geri Döndü



Rusya’da 18 Eylül’de yapılacak olan Devlet Duması seçimleri için yarış kızışırken en ilginç sosyal medya kampanyalarından biri Rusya Federasyonu Komünist Partisi’nden geldi. 

Komünistlerin hazırladığı propaganda videosunda Lenin, elinde dizüstü bilgisayarı ve kırmızı giyimiyle yirmili yaşlarında bir genç olarak tasvir ediliyor. Kendisiyle aynı yaşlarda ve aynı şekilde giyinmiş güzel bir kadınla poz veren genç Lenin’in üzerinde RFKP tişörtü görülürken kız arkadaşı Sovyetler Birliği Komünist Partisi amblemini taşıyan bir tişört giyiyor. Gerek genç Lenin’in, gerekse kadın arkadaşının tüm aksesuarları da kırmızı renk taşıyor.



Gün kızıl günüdür!

Aslında iki yıl önce hazırlanmış olan video, bugün sosyal medya kampanyasının ana unsurlarından birini oluşturuyor. Daha çok Sovyet dönemini yaşamış orta yaş ve üzeri insanların oylarını alabilen RFKP, “Gün Kızıl Günüdür” sloganıyla yürütülen kampanya sayesinde nüfusun daha genç kesimlerine de ulaşmaya çalışıyor.

Araştırmalara göre Rusya’da komünizmin liberal ekonomiden daha iyi bir sistem olduğunu düşünenlerin oranı %60’ın üzerinde görünüyor. Ancak seçimlerde aslan payını komünistler değil, bu tip duyarlılıkları da kullanmayı başaran Putin’in Birleşik Rusya partisi alıyor. 2011 yılında yapılan son seçimlerde %19.2 oy alarak ikinci olan RFKP, 450 sandalyelik Duma’da 95 milletvekilliği kazanmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder