Moskova

Moskova

16 Ağustos 2016 Salı

Rusya’da uzun tren yolculuklarının en uygun şekli: Platskart

Kaynak:  http://www.matruska.ru/    

Rusya’nın bir ucundan bir ucuna en uygun ve güvenli nasıl gidilir?

Sorunun cevabı elbette trenler.

Peki, trenin içinde sizi neler bekliyor?

Bu konu üzerinde duralım, en uygun yataklı seyahat şekli platskart’a bir göz atalım.

Öncelikli olarak Rusya'da tren biletlerini devlet resmi internet sitesinden alabileceğiniz gibi tren yolları resmi kasaları, tren garlarındaki bilet satış ofislerinden de satın alabilmeniz mümkün.

Bu belirttiğimiz satış yerlerinde tren içinde seyahat edeceğiniz size en uygun kompartıman seçeneğini yine kendiniz belirlersiniz. Bunlar Platskart (4+2 kişilik ekonomi) , Kupe (4 kişilik kapanır kabin), SV (2 kişilik lüks kupeler) dir.

Uzun ve ucuz bir yolculuğun adı şüphesiz platskarttır. Platskart trenlerde, vagonun bir tarafında karşılıklı olarak dört kişilik altlı ve üstlü ranzalar bulunur, alt ranzalar gündüzleri yolcular için ortak oturma yerleridir ve aralarında dört kişinin kullanımı için küçük masa vardır. Koridorun diğer tarafında ise koridora paralel devam eden altlı ve üstlü ranzalar bulunur, alt taraftaki yatak açılarak iki oturaklı masa haline gelir.

Platskart yolculuklarda matras, çarşaf, yastık, havlu, çay-kahve için istediğiniz kadar sıcak su fiyata dahildir. Vagon görevlisi bilet kontrolü esnasında nevresim takımlarını size teslim eder. Nevresim takımınız bilete dahil değilse, trende ekstra olarak satın alabilirsiniz.

Bu yolculuğun ucuz olmasıyla birlikte getirdiği eksiklikler de vardır. Bunlar tren içinde oluşan rahatsız edici kokular, kabinin kapalı olmadığı için isteyen herkesin bulunduğunuz koridordan geçmesi ve bu durumla oluşabilecek güvenlik sorunu.

Bu yüzden platskart yolculuğunuzun daha rahat geçmesi için en az iki tanıdık kişi olarak seyahat etmenizi öneririz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder