Moskova

Moskova

14 Şubat 2017 Salı

Rus kadınları hangi kritelerle eş seçiyor? Hayat arkadaşını nerede buluyor?

Kaynak: http://www.turkrus.com/


Dürüstlük, iyilik ve güvenilirlik: Rus kadınlarının erkeklerde aradığı en önemli meziyetler bunlar... 

Kamuoyu yoklama şirketi VTsİOM’un Sevgililer Günü arefesinde gerçekleştirdiği anket, Rus kadınlarının eş seçerken işte bu kriterleri dikkate aldığını ortaya koyuyor.

Ankete katılan kadınların yüzde 23’ü bir erkekte önce dürüstlük, yüzde 20’si iyi kalplilik, yüzde 16’sı güvenilirlik arıyor. Bu meziyetleri düzgünlük (yüzde 16), cesaret (yüzde 12), çalışkanlık (yüzde 11), zeka (yüzde 11) ve özen gösterme yetisi (yüzde 10) takip ediyor.

Öte yandan, Rusların yüzde 43’ü müstakbel karısını ya da kocasını arkadaş çevresinde arıyor. Yüzde 26’lık bir kesim ise üniversite ya da iş ortamından eş seçme eğiliminde.

Tanışma için ideal yerler arasında bir ilgi etrafında kurulmuş kulüpler ve çeşitli kurslar yüzde 18 ile ilk sırada. Katılımcıların yüzde 16’sı konserler ve gösterileri ideal tanışma ortamı olarak görürken yüzde 14’lük bir kısım sokağı anıyor. Pratikte ise durum daha farklı. Çeşitli kurslarda tanışanların oranı yüzde 4, tiyatro ve konser salonlarında tanışanların oranı yüzde 1, sokakta tanışanların oranı ise yüzde 9.

Erkeklere kıyasla kadınlar arasında arkadaş ortamını (sırasıyla yüzde 35 ve yüzde 49) ve iş yerini (sırasıyla yüzde 22 ve yüzde 29) ideal tanışma ortamı olarak görme daha yaygın. Buna karşın sokakta tanışma erkekler açısından daha kabul gören bir seçenek (sırasıyla yüzde 19 ve 9).

VTsİOM analisti İvan Lekontsev, Rusların eş seçerken beklentilerinin arttığı düşüncesinde. Son dört yılda kendine benzeyen insanlara duyulan ilgi azalırken tiyatro, konser, kütüphane gibi ruhsal ve kültürel gelişim imkanı sunan yerleri ziyaret eden insanlarla tanışma arzusu bir miktar artmış gibi. Bununla birlikte, arzu ile gerçeğin her zaman örtüşmediğini belirtmekte yarar var. Lekontsev’e göre, Ruslar yine de kendilerine benzeyen insanlarla ve nispeten sıradan mekanlarda tanışma eğiliminde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder