Moskova

Moskova

6 Kasım 2010 Cumartesi

Rusya’da kilo ile satılan kitaplara hücum!

Rusya’nın Çelyabinsk kentinde bir kitapçı ilginç bir satış gerçekleştiriyor. Eski Sovyet döneminde olduğu gibi vatandaşları daha fazla kitap okumaya özendirmek için mağaza yönetimi, satış promosyonu olarak kitapları kilogramla satmaya başladı.

Çelyabinsk’in “KnigaLEND” isimli mağazası “Kilo ile kitap” promosyon satışı gerçekleşitiriyor. Tıpkı gıda mağazasında olduğu gibi terazinin bir gözüne kitap, diğerine ise kilogramlar konuyor. Ve istediğin kiloda kitap alabilirsin. İçeriğinin siyasi, ticari, ekonomik, şiir, masal ve roman olmasının hiç önemi yok. Önemli olan kitabın ağırlığı. Fakat kitabın içeriğiyle ilgili tercihi müşteri yapabiliyor.

Fiyatlar kilogram başı 100, 170 ve 370 ruble (1 dolar 30 ruble) arasında değişiyor. Mağaza tıpkı eski Sovyet dönemini hatırlatıyor: Kitabları Sovyet tezgah kıyafetli bayanlar satıyor. Promosyonla ilgili yorum yapan mağaza satış sorumlusu Alena Vatutina, “Sovyetler Birliği’nin iyi özelliklerini bu promosyonla yaşatmaya çalışıyoruz. Bu satışın ilginç olacağını düşünüyoruz” dedi. Vatutina, 400 rubleden fazla alışveriş yapan müşterilere piyango sürprizi yapacakları müjdesini de verdi.

Kitaplar arasında Aleksandr Puşkin, Lev Tolstoy, Fyodr Dostoyevski gibi ünlü klasik yazarlar dahil günümüzün Rus dedektif romanlarını da bulmak mümkün. Mağazanın satışa çıkardığı kitapların toplam ağırlığı on ton ve yazar sayısı ise beş bini geçiyor.

Fuad Seferov,Cihan
Kaynak: http://www.haberrus.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder