Moskova

Moskova

10 Kasım 2010 Çarşamba

Moskova, son 83 yılın en sıcak 10 Kasım'ına tanık oldu

Moskova Meteoroloji Müdürlüğü tarafından Rus İtar-Tass ajansına yapılan açıklamada, başkentte bugün öğle saatlerinde 13 derece olan hava sıcaklığının 1927 yılındaki 12,6 derecelik hava sıcaklığını geçtiği kaydedildi.

Meteoroloji yetkilileri, dün başkentteki hava sıcaklığının 12,3 dereceyi bulduğunu, bunun da şu ana kadar bilinen en sıcak 9 Kasım günü olduğunu vurguladı.

Açıklamada, hava sıcaklığının hafta sonuna kadar devam etmesinin beklendiği, pazar günü hava sıcaklığının 6-7 derece civarında olacağı belirtilerek, yağış durumunda ise bir artış beklenmediği dile getirildi.

Hava tahmin uzmanları, hava sıcaklığına Rusya'nın batısına gelen ılık tropik hava dalgasının neden olduğunu belirterek, bugünkü hava sıcaklığının 14 dereceye kadar çıkacağını ve bunun da şu ana kadar bilinen en sıcak 10 Kasım günü olacağını ifade ettiler.

Rusya'da geçen yaz yaşanan rekor seviyedeki hava sıcaklıkları yüzünden çok sayıda orman yangını meydana gelmiş ve bunun yol açtığı kuraklık nedeniyle tahıl ürünleri ihracatı geçici olarak yasaklanmıştı.

Hava tahmin uzmanları, bu yıl Rusya'yı çok sert bir kış mevsiminin beklendiğini açıklamış, ancak son günlerde yaptıkları açıklamalarda kış aylarının çok sert geçmemesini beklediklerini ifade etmişlerdi.

Kaynak: http://www.haberrus.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder