Moskova

Moskova

29 Mart 2014 Cumartesi

Kremlin'deki VIP mutfağın sırları…


Kaynak: http://www.moskovalife.com/

Kremlin’in başaşçısının ağzından Rus liderlerinin yemek tercihleri

Anatoliy Galkin, dünyada çok az insanın bildiği sırlara sahip. Hayır, Galkin casus değil. Onun sırları mutfakla, ama çok özel bir mutfakla ilgili. Kremlin’in başaşçısı Galkin liderlere yemek hazırlayan “1 numaralı” kişi.

Üstelik, sadece babası değil, babaannesi de Kremlin’in mutfağında çalıştığı için “sırları” 1950’lere kadar  uzanıyor. Galkin, babaannesinin anlattıklarına dayanarak dönemin Sovyet lideri Jozef Stalin’in hem Rus, hem de Gürcü mutfağını sevdiğini, ancak genel olarak fazla yemediğini, buna karşılık masasındaki kişilere sık sık “Nasıl, yemeği sevdiniz mi” diye sorduğunu söylüyor.

Diğer bir lider, Leonid Brejnev de ava meraklı olmasının sonucu eti çok seviyormuş. Galkin, “ Yeltsin’in de tercihi et olurdu. En çok da ‘pelmeni’ (bir çeşit mantı) severdi”diyor. 

Peki ya Gorbaçov? ..”O ‘kaşa’ya ( lapa) meraklıydı. Kahvaltı sofrasında beş ayrı çeşit olmasını isterdi. Hangisini seçeceğini kimse bilmezdi.” 

Dmitriy Medvedev’in gelmesiyle Kremlin mutfağında hazırlanan yemekler değişmiş. Galkin,“ Şimdi sofrada daha çok sebze ve meyve oluyor. Balık ve çorba da çok popüler. Ama hiç değişmeyen bir şey var: Hazırladığımız yemekler kaliteli, güvenli olmalı ve sevgiyle hazırlanmalı”diyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder