Moskova

Moskova

31 Ağustos 2010 Salı

Группа «Пикник» (Piknik Grubu)













Kaynak: http://aslihanruscaogreniyor.blogspot.com/

Daha önce sizlere Наше Радио (Naşe Radyo)'dan bahsetmiştim. Piknik, Наше Радио’yu dinlerken keşfettiğim bir grup. Bugün de biraz onlardan konuşalım.

Piknik, ismi kesinlikle çağrıştırmasa da, rock grubu. Müziği anlatmayı pek beceremem ama yoğun olarak klavyenin olduğu ve hafif senfonik bir tarzları var. Bazen yerel çalgılar da kullanıyorlar. Anlayabildiğim şarkı sözleri derin, biraz da karamsar, sanki. Grubun üyeleri, gitar ve vokalde Эдмунд Шклярский, bas gitarda Марат Корчемный, davulda Леонид Кирнос ve klavyede Станислав Шклярский . Эдмунд Шклярский, şarkıları da yazıyor.

Piknik, 1981’de kurulmuş ve ilk albümleri 'Дым'. 2010 yılında da son albümleri 'Театр Абсурда'yı (Absürd Tiyatrosu) çıkarmışlar. Ben son albümlerindeki 'Кукла с человеческим лицом' (İnsan yüzlü kukla) şarkısına vurulup grubun peşine düşmüştüm. Gerçekten çok güzel bir şarkı.

İyi hoş, güzel anlatıyorsun da, albümlerini nereden bulup da dinleyeceğiz derseniz, internet sitelerinde bütün albümleri var. Adresi: www.piknik.info . Açılış sayfasında, 'Театр Абсурда' dahil dört albümlerini dinlemek mümkün. ‘Альбомы’ bağlantısına girerseniz, bütün albümleri şarkı sözleriyle birlikte var.

Eğer rock müzikten hoşlanıyorsanız, Rusça ile hiç ilişkiniz olmasa bile 'Театр Абсурда' albümünden 'Кукла с человеческим лицом' şarkısını dinleyin. Bir de 'Урим Туммим' şarkısını dinlemenizi şiddetle öneririm. İnanmayacaksınız ama şarkı Rus rock grubundan Ankara havaları (Evet, abarttım, ama çok da değil.). Daha önce söylemiştim, yerel çalgıları da kullanıyorlar, diye. Rus bir grup için bağlama da yerel çalgı oluyor.

Dinleyin ve lütfen fikirlerinizi de benimle paylaşın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder