Moskova

Moskova

9 Mart 2024 Cumartesi

Moskova'da ÜCRETSİZ ziyaret edebileceğiniz 10 müze ve sanat merkezi


ANNA POPOVA

Kaynak: https://www.rbth.com/

 

Bilet almanıza gerek olmayan Rusya'nın başkenti Moskova’nın en ilgi çekici müze ve galerilerini seçtik.

 

' Kültür Evi ' HPP-2 (ГЭС-2) 

Bolotnaya dolgusu, 15

Moskova'nın merkezinde bulunan ve bir zamanlar Kremlin'e elektrik sağlayan eski bir elektrik santralinin binası, ünlü İtalyan mimar Renzo Piano'nun bürosu tarafından ultra modern bir kültür merkezine dönüştürüldü. 

Konserlere, performanslara, sergilere, konferanslara ve disiplinler arası projelere ev sahipliği yapıyor. Genel olarak, gerçek bir kültür evinde olduğu gibi, sanatın tüm tezahürlerini orada bulabilirsiniz. 

  

' Moskova Modern Sanat Müzesi ' ( ' MMOMA ' )

Ermolayevski şeridi, 17

Müzenin Ermolaevsky Lane'deki şubesinde bir eğitim merkezi bulunmaktadır. 

Programında kültürel tarih ve felsefe, modern sanat ve mimari üzerine dersler yer almaktadır. Burada gerçekleştirilen sergi projelerine "sanatsal araştırma" denebilir. Müzelerde çağdaş sanatçıların koleksiyonlarının nasıl oluşturuldukları anlatılıyor ve sizi ulusal koleksiyonlarla tanıştırıyorlar.

 

' Stella Sanat Vakfı ' 

1. Krasnogvardeysky pasajı, 15

Koleksiyoner ve hayırsever Stella Kesaeva'nın kurduğu 'Stella Sanat Vakfı' genç sanatçıları desteklemeye ve çağdaş Rus sanatını desteklemeye adanmıştır. 

Koleksiyonunda hem tanınmış Rus klasiklerine hem de yeni ortaya çıkan sanatçılara ait 1.500'den fazla eser yer alıyor. 

'Stella Sanat Vakfı'ndaki sergilerde Boris Orlov, Sergei Shekhovtsov, Dmitry Gutov, Vadim Zakharov ve diğer sanatçıların eserleri sergileniyor. Bugün vakıf, Moskova Şehri'ndeki Merkür Kulesi'nde bulunuyor.

 

' Museon ' 

Krymsky Val, 2

Bu heykel parkı Rusya'nın en büyüğüdür. 

İçinde 1000'den fazla Sovyet dönemine ve günümüze ait eser bulunmaktadır. 

1990'larda Marks'ın, Lenin'in, Stalin'in ve diğer siyasi liderlerin çok sayıda heykeli yerlerinden taşınarak orada depolandı. 

Bu “açık hava müzesinde” Evgeny Vuchetich tarafından yaratılan ve bir zamanlar Lubyanka Meydanı'nda bulunan Felix Dzerzhinsky'ye ait bir anıt da bulunuyor. 

 

' Winzavod '

4. Syromyatnichesky şeridi, 1/8, bina 6

2007 yılında, eski bir bira fabrikasının binalarında bir düzineden fazla galerinin bulunduğu ilk Rus özel çağdaş sanat merkezlerinden biri açıldı. 

Bunların arasında 'pop/off/art', 'XL Galeri', 'Totibadze Galerisi', 'Güzel Sanatlar Galerisi' ve diğerleri yer alıyor. 

Çağdaş Rus sanatının trendlerini detaylı olarak inceleyebilir, yeni isimlerle tanışabilir veya ünlü sanatçıların sergilerini görebilirsiniz.

 

'Su Müzesi '

Sarinsky geçidi, 13, bina 5

Moskova'nın su tedarikinin şu anda nasıl geliştiği ve organize edildiği hakkında bilmeniz gereken her şey. 

Sergiler arasında çizimler ve haritaların yanı sıra çeşitli ekipmanların modelleri de yer alıyor. 

18. yüzyılın sonlarında inşa edilen Rostokinsky su kemerinin tarihi görülmeye değer. Veya Moskova Büyük Prensi Ivan Kalita'nın yönetimi altında ortaya çıkan ilk Kremlin su boru hatları. Ek bir bonus - müze, Moskova'nın ilk kanalizasyon pompalama istasyonunun bulunduğu, kırmızı tuğladan yapılmış çok güzel eski bir binada bulunuyor (endişelenmeyin, yüzyıllardır faaliyette değil!).

 

' Fabrika Yaratıcı Girişimler Merkezi '

Perevedenovsky şeridi, 18

Bu, bir Sovyet kağıt fabrikasının arazisinde yapılan yaratıcı bir kümedir. 

Çeşitli çağdaş sanat galerileri kendi tesislerinde ve kendi sanat konutunda faaliyet göstermektedir. 'Fabrika' sergi salonlarında fabrika kültürü ve Sovyet yaşamı, avangard fikirler ve çağdaş sanatın kamusal alanlara entegrasyonu ile ilgili araştırma projeleri sergileniyor.   

 

' At Yetiştiriciliği Müzesi '

Timiryazevskaya Caddesi, 44

Bu müze neredeyse yüz yıldır atlara adanmış belgeler, resimler, fotoğraflar, dekoratif ve uygulamalı sanat objeleri topluyor. 

Koleksiyonunun ilk tuğlası Yakov Butovich'in koleksiyonuydu - 1917 Bolşevik Devrimi'nden önce gerçek bir at sanat galerisi yarattı. 'At Yetiştiriciliği Müzesi'nde Mikhail Vrubel, Nikolai Sverchkov, Pyotr Klodt, Valentin Serov, Evgeny Lansere ve diğer klasiklerin eserlerini görebilirsiniz.  

 

' Andrei Cheglakov Vakfı ' 

Balşoy Znamensky şeridi, 13, bina 1

Vakfın sergi salonunda koleksiyoncu ve iş adamı Andrei Cheglakov'un geniş ve çeşitli koleksiyonundan eserler sergileniyor. 

Vakıf genellikle, Sovyet ve çağdaş Rus yazarların Avrupa modernizmi ve Rus avangardının eserleri de dahil olmak üzere kendi koleksiyonuna dayalı tematik sergiler hazırlıyor. 

Aynı zamanda sanatçılarla konferanslara ve toplantılara, performanslara ve konserlere de ev sahipliği yapıyor.

 

' Lev Tolstoy. Savaş ve Barış. Yaşayan Sayfalar. '

Prospekt Mira, 119, bina 61

Bu, Tolstoy Müzesi'nin ünlü romana dalma projesidir. 

VDNH'deki 61 No'lu Pavyon, 'Savaş ve Barış' bölümlerinin canlandığı bir alana dönüştü: ziyaretçiler 'Borodino Savaşı'nın gidişatını takip edebilir, baloda dans eden çiftleri takip ederek hareketleri öğrenebilir ve hatta kart oynayabilirler. 

Multimedya sergisi, ziyaretçilere romanın sayfalarını, Rus soylularının tarihini ve Tolstoy'un kendi felsefi görüşlerini tanıtıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder