Moskova

Moskova

27 Mart 2024 Çarşamba

Aynı adı taşıyan birçok Rus şehri olduğunu biliyor muydunuz?



Kaynak: https://www.rbth.com/

 

Rusya'da 1.120 şehir var ve bazılarının isimleri tam anlamıyla aynı! Hatta bazıları aralarındaki mesafeye rağmen birbirine benziyor!

1.Sovyetsk

Kaliningrad Bölgesi'ndeki Sovetsk, bölgenin en kalabalık ikinci şehridir. Tylzhi ve Neman nehirlerinin birleştiği yerde bulunur ve Litvanya ile sınır komşusudur.

Kirov Bölgesi'ndeki Sovetsk ise Pizhma ve Vyatka nehirlerinin kavşağında bulunan küçük bir Ural kasabasıdır.

2. Blagoveşçensk

Amur Bölgesi'ndeki Blagoveşçensk, Amur Nehri kıyısında, Çin'in Heihe kentinin karşısında yer almaktadır. Blagoveşçensk, Trans-Sibirya Demiryolunun son duraklarından biridir.

Başkıristan'ın da kendi Blagoveşçensk'i var. 18. yüzyılın ortalarında bir bakır eritme tesisinin etrafında kurulmuş bir sanayi kentidir. Bölgenin başkenti Ufa'dan çok uzakta değil.

3. Kirovsk

Murmansk ve Leningrad bölgelerinde devrimci Sergei Kirov'un adını taşıyan kasabalar var. Murmansk Bölgesi'nde Kirovsk, Kuzey Kutup Dairesi'nin yukarısındaki Khibiny sıradağlarının eteklerinde yer almaktadır. Ülkenin en popüler kayak merkezlerinden biridir.

Leningrad Bölgesi'ndeki Kirovsk ise St. Petersburg'un uydu şehridir. Dünya Savaşı'nda Leningrad'ın savunmasına adanmış bir anıta ev sahipliği yapıyor.

4.Primorsk

Leningrad Bölgesi'ndeki küçük Primorsk kasabasında, 20. yüzyılın başlarından kalma eski bir Lutheran kilisesi olan St. Mary Magdalene Kilisesi korunmuştur.

Kaliningrad Bölgesi'nin de ayrıca Rusya'nın en küçük şehirlerinden biri olan, birçok güzel evi ve caddesi olan kendi Primorsk'u (kelimenin tam anlamıyla "deniz kenarında" anlamına gelir) vardır.

5. Krasnoslobodsk 

Bu şehrin adı 'krasnaya' ('kırmızı' ama aynı zamanda Eski Rusça'da 'güzel' anlamına da geliyordu) ve 'sloboda' ('yerleşim') sözcüklerinden oluşuyor. Yani güzel, özgür bir yerleşim. Rusya'da sadece iki tane olması şaşırtıcı. Mordovya'da bir tane, 16. yüzyılın ortalarından beri biliniyor (ve 1780'e kadar Krasnaya Sloboda olarak adlandırılıyordu).

İkincisi Volgograd'a yakın. Volga Nehri'nin diğer tarafında yer alan uydu şehridir. 1870 yılında kurulan bu şehrin orijinal adı da Krasnaya Sloboda'ydı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder