Moskova

Moskova

4 Kasım 2020 Çarşamba

Rusya'nın sembolleri: Önde Halk, bayrak ve Putin, geride Oblomov



Kaynak: https://turkrus.com/

 

 

4 Kasım Halkın Birliği Günü bayramında, Rusya'da devlete bağlı kamuoyu yoklama kuruluşu VTsİOM düzenlediği ankette halka ülkenin sembollerini sordu. Katılımcıların yüzde 10'u "halk" cevabını verirken, yüzde 8'i sembol olarak "vatan sevgisini" gördüğünü beyan etti. "Bayrak" cevabını verenler yüzde 8 çıkarken, yüzde 5'lik bir kesim de "Putin"i işaret ediyor. 

Ankette ülkeyi simgeleyen edebiyat eserleri de soruldu. Katılımcıların yüzde 12'sine göre, Rusya'yı simgeleyen en önemli edebiyat eseri Tolstoy'un ölümsüz romanı Savaş ve Barış. Puşkin'in eserleri yüzde 4'le ikinci sırada yer alırken, yüzde 2'lik bir kesim de Şolohov'un romanı Durgun Don'dan yana oy kullandı.

Rusya'yı simgeleyen edebiyat kahramanı ise üşengeçliğiyle meşhur Oblomov oldu. 

Öte yandan, katılımcıların yüzde 11'lik bölümü, Rusya'yı temsil etme kabiliyetine en çok sahip filmin Kaderin Cilvesi (İroniya Sudbı) olduğu yönünde görüş bildirdi. İkinci sırada yüzde 8'le Operasyon I ve Şurik'in Diğer Maceraları yer alırken, üçüncülük yüzde 6'lık oyla Moskova Göz Yaşlarına İnanmaz'ın oldu.

Müzik söz konusu olduğunda ise katılımcıların çoğunluğu sembol olarak Rusya'nın milli marşını görüyor (yüzde 16). Zafer Günü (Den Pobedı) ve Katyuşa da sırasıyla yüzde 10 ve yüzde 7 oy aldı.

Son olarak, katılımcıların ezici bir çoğunluğuna göre, Rusya tarihindeki en önemli olay İkinci Dünya Savaşı'nda kazanılan zafer (yüzde 69).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder