Moskova

Moskova

22 Mayıs 2020 Cuma

SSCB'nin efsanevi çocuk örgütü Piyoner Birliği, 98 yaşında








Sovyetler Birliği’nin sembollerinden biri olan SSCB Komünist Partisi'nin çocuk yapılanması Piyoner Birliği’nin kuruluşunun 98. yıldönümü kutlanıyor.

10-14 yaş aralığındaki çocuklardan oluşan komünist çocuk örgütü Piyoner Birliği, SSCB’de 19 Mayıs 1922 tarihinde kuruldu. Bu örgütün temel amacı, çocukların ideolojik eğitimi vasıtasıyla yeni bir sosyalist toplum yaratmaktı.

1922 yılında ülkenin pek çok kenti, kasabası ve köyünde bir dizi piyoner grupları oluşturuldu.

Piyoner teşkilatına 10-14 yaş aralığındaki emekçi kesimin (işçi, köylü, zanaatkâr,memur) çocukları kabul edilirdi.

Giysileri beyaz bir gömlek üstüne kırmızı kravat olarak belirlenen piyonerler, yeni toplumun inşası için yürütülen çalışmalarda aktif rol üstlendiler. Bu çalışmalar dinle mücadeleden, okuma-yazma seferberliğine kadar çok çeşitli faaliyetleri kapsıyordu.

1962 yılından sonra Piyoner ambleminde Lenin'in profilinin olması kararlaştırıldı. 1970 yılında Piyoner Teşkilatı'nda 118 bin Piyoner birliği'ne bağlı 23 milyon üye bulunuyordu.

Piyonerler, kolhozlarda çalışarak, okullardaki eğitim çalışmalarına yardımda bulunarak, Sovyet ordusuna destek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyerek komünist bir düzenin kurulmasına hizmet ettiler.

Piyoner birliklerinde çocukların boş zamanlarını değerlendirmeleri için edebiyat, müzik, sanat, satranç, fotoğraf, doğa bilimi gibi gruplar mevcuttu.

Piyonerler, yaz tatillerinde izci kampları kurarak doğal hayatta yaşamayı öğrenirlerdi.

Piyonerler çalışma disipliniyle, çeşitli eğlendirici ve öğretici oyunlarla, birbirlerine ve dünyaya sevgi, sosyalleşme ilkeleri temelinde yetiştiriliyorlardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder