Moskova

Moskova

11 Mayıs 2020 Pazartesi

Ruslar kendini nasıl biliyor? "Ruhumuz cömert, kaderciyiz, tembeliz..."






"Her ulus farklı, ama Ruslar daha da farklı." Bu iddialı söz, Ruslarla temas eden çoğu yabancının hissettiği ama sebebini tam olarak açıklayamadığı bir durum. "Russia Beyond" soruyu bizzat Ruslara sordu ve açıklamalarını istedi. İşte değerlendirmeler:

Olga, St. Petersburglu hostes: "Sevdiğimiz birine her şeyimizi vermeye hazırız. Cömert bir ruhumuz var. İkincisi kaderciyiz, üçüncüsü tembeliz."

Saşa, Moskovalı gazeteci: "Arkadaşlık kavramına özel bir yaklaşımımız var. Elimizde tek bir gömlek kalsa bile bunu dostumuz dediğimiz kişiye vermekten imtina etmeyiz. Kişisel hayatımızı dostlarımızla açık yüreklilikle tartışmak bizler için önemlidir."

Arina, St. Petersburglu turist rehberi: "Ruslar dünyadaki en büyük kadercilerdir."

Vsevolod, Moskovalı şirket yöneticisi: "Uzun vadeli planlar yapmak bizim için zordur. Ruslar özellikle kriz anlarında ve olağanüstü baskı altında başarı göstermeye eğilimlidir."

Svetoslava, Moskovalı editör: "Ruslar genellikle kurallara uymayı sevmez. Ayağını yorganına göre uzatmamak da kesinlikle bir Rus hasletidir."

Natalya, Moskovalı editör: "Spontanlık ve uykuculuk."

Aleksandr, Moskovalı girişimci: "Sebat ve mantıklı düşünme."
  
Daniil, St. Petersburglu girişimci: "Cesaret ve duygusallık".

Yuliya, Moskovalı prodüktör: "24 saat açık dükkanlar olmadan yaşayamayız. Bir de yeni dijital hizmetlere çok hızlı adapte olabiliyoruz".

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder