Moskova

Moskova

17 Mayıs 2020 Pazar

Moskova Metrosu 85 yaşında







Dünyanın en büyük metro sistemlerinden biri olan Moskova metrosu, bundan 85 yıl önce bugün, 15 Mayıs 1935'te açıldı.

O zamandan bu yana büyük değişime uğramış olan metro, birbirinden güzel eski ve modern istasyonlarıyla yeraltı müzesi izlenimini yaratıyor. Moskova metrosunun 85 yılda nasıl değiştiğini gösteren arşiv fotoğrafları ve yeni istasyon görüntüleri, Sputnik’in galerisinde.

Moskova Metrosu’nun Sokolniki ve Park Kulturı istasyonları arasındaki ilk hattı, 15 Mayıs 1935 tarihinde faaliyete geçmişti



Her gün milyonlarca yolcu taşıyan Moskova metrosu, hareket yoğunluğu, sefer sayısı ve emniyet bakımından dünyada birinci sırada yer alıyor.

Moskova metrosunda farklı görevlerde 60 binden fazla kişi çalışıyor.

Kırmızı M harfi, Moskova metrosu logosu.


Ploşad Revolutsii (Devrim Meydanı) metro istasyonunda toplam 76 'sihirli' heykel bulunuyor. Her heykelden 4 adet var. Bu heykellerle ilgili birkaç alamet var. Bunlardan bazıları şunlardır: Köpeğin burnunu ovalamak şans getirir, güvenlik görevlisinin tabancasına dokunmak, iş ve mali anlamda günün başarılı geçeceği anlamına gelir.

Sovyetler Birliği halklarının büyük emeği sonucunda bir sanat eseri gibi inşa edilen metro, dünyanın en büyük metro sistemlerinden biri olmaya devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder