Moskova

Moskova

9 Temmuz 2019 Salı

İşte Moskova'nın en romantik 10 yeri





Moskova Belediyesi, "aşıkların şehirde buluşup dolaşabileceği" en romantik 10 mekanı resmi internet sitesinde listeledi. Listenin ilk sırasında Tretyakovski Köprüsü var. Köprü, "birlikteliklerinin sağlam olacağı" inancıyla çiftlerin kilit astığı bir adak mekanı olmasıyla da biliniyor. İkinci sıra, Kuzminki Parkı'ndaki "barışma bankı"nın. Kavga eden çiftlerin bu banka oturarak aralarını tekrar düzeltebildiklerine inanılıyor.

Belediye yetkililerine göre, Moskova'nın en romantik üçüncü yeri, Kolomenskoye'de Golosov Çukuru'nda bulunan "kız taşı ve kaz taşı". Kız taşı, kızların, kaz taşı ise erkeklerin dileklerini yerine getiriyor.

Listenin dördüncü sırasında Maryino'daki Bratislavski Parkı var. Burası Moskova'da yeni evli ritüellerinin vazgeçilmez mekanlarından. 

Yauza kıyısındaki Akveduk, VDNH Nikah Dairesi, Neskuşniy Sad'daki Aşıklar Yolu, Ermitaj Bahçesi, Bolşaya Sadovaya üzerindeki Bulgakov Evi ve Solovinaya Roşa sokağındaki Aşık Salyangozlar listede yer alan ve şehirde aşkla anılan diğer yerler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder