Moskova

Moskova

17 Eylül 2017 Pazar

Rusya'nın Antalya Başkonsolosluğu ikili dostluk ve işbirliği tarihi açısından önemli bir hatırayı ve tarihi fotoğrafı paylaştı

Kaynak: http://www.rtib.org/

Rusya'nın Antalya Başkonsolosluğu ikili dostluk ve işbirliği tarihi açısından önemli bir hatırayı ve tarihi fotoğrafı paylaştı.

Başkonsolosluk resmi facebook sayfasından yapılan paylaşımda şu cümleler yer aldı: "Tarihte bugün

16 Eylül 1935 tarihinde SSCB'nin finans ve teknik desteğiyle kurulan Kayseri Tekstil Fabrikası, büyük bir törenle açıldı. Açılış töreninde Türkiye Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, Hükümet üyeleri, SSCB Büyükelçilik mensupları ve Rus uzmanları hazır bulundular. Rus mimar İvan Nikolayev tarafından tasarlanmış ve temeli 20 Mayıs 1934 tarihinde atılmış olan tesisin inşası 16 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. 

Törende konuşma yapan Celal Bayar, istatistik rakamlarının, Türkiye'ye ithal edilen malların başında kumaşın geldiğini ortaya koyduğunu belirtti. Türkiye'nin hammaddeyi ucuza sattığını, işlenmişini de pahalı aldığını hatırlatan Celal Bayar, tesisin hem Türk-Sovyet dostluğunun simgesi, hem de yeniden ayağa kalkan ve tüm dünyayı şaşırtan güçlü Sovyet sanayisinin güzel örneği olacağını belirtip Sovyet işçileri ve uzmanlarına teşekkür etti."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder