Moskova

Moskova

15 Mart 2012 Perşembe

Türkiye, Babuşkaları Sevdi, Can Bonomo Destek Verdi



Kaynak:http://www.gazetem.ru/

Türkiye’nin Eurovison temsilcisi Can Bonomo, Babuşkaları favori görüyor

Rusya’yı Eurovision şarkı yarışmasında temsil edecek “Fırtına Nineler’’ Türkiye’de de sevildi.

Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek sanatçı Can Bonomo'yu Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile bir araya geldi.

Görüşmede Can Bonomo bir gazetecinin "Yarışmada dişli rakipler de var. Örneğin Rusya'dan da çok enteresan rakipler var. Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki sorusuna , "Rusya'yı gördüm. İnanılmaz sempatik buldum. Hakikaten tamamen Eurovision'un ruhunu çok güzel yansıtabilecek, enteresan bir iş çıkarmışlar. Benim favorim diyebilirim" cevabını verdi.

Bonomo'nun Türkiye'yi Eurovision'da temsil edeceği "Love Me Back" isimli şarkıyı çok beğendiğini belirten Bağış, bir gazetecinin "Ermenistan, yarışmaya katılmayacağını açıkladı. Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki sorusuna, "Biz Ermenistan'ın Eurovision'dan değil, Karabağ'dan çekilmesini tercih ederdik. Bence bu fikirlerini bir kez daha gözden geçirmelerinde fayda var" diye karşılık verdi.

Eurovision’da Rusya’yı temsil edecek Buranovolu nineler köylerinde coşku ile karşılandı

Kaynak:http://www.haberrus.com/

Azerbaycan’da 22-26 Mayıs’ta yapılacak Eurovision şarkı yarışmasında Rusya’yı temsil edecek Buranovskiye Babuşki (Buranovolu nineler) adlı grup köylerine döndü. Tren istasyonunda köy sakinleri tarafından coşku ile karşılanan grup, çalışmalarına başladı.

Moskova’da yapılan elemeleri kazanarak Rusya’yı Eurovision’da temsil etmeye hak kazanan grup, 10 gün Moskova çalışmalarının ardından köylerine ulaştı. Tren istasyonunda kendilerini karşılamaya gelenlere küçük bir konser veren yaşlı teyzeler Rusya’nın kazanacağından umutlu. Grup üyelerinden biri, “Gösterilerde salon çok iyi hazırlanmıştı. Büyük bir coşku vardı. Kazandığımız için ağladım” dedi.

Grubun yapımcısı Ksenya Rubtsova da yaptığı değerlendirmede çalışmaların Moskova yerine Buranovo köyünde gerçekleşeceğini söyledi. Grup şarkı sözlerinin yanı sıra yerel dansları için de çalışacak.

Ria Novosti’ye değerlendirmede bulunan Rubtsova, “Evlerinde çalışmaları daha kolay ve daha uygun. On gün Moskova’da kaldılar. Yakınları ve aileleri onları bekledi. Orada daha iyi konsantre olabilirler” dedi.

Buranovolu ninelerin köy yaşamlarını çekmek için Rossiya TV’den bir ekip de köye ulaştı.

Babuşkalar diğer 24 rakibini geride bırakarak jüri ve TV izleyicilerini etkilemeyi başarmıştı. Babuşkaların “Party for Everybody” adlı parçaları internette rekor kırıyor. İngilizce bilmeyen Babuşkaların Eurovision için değişen şarkı sözlerine de iyi çalışmaları gerekecek.

Rengarenk yerel kıyafetleri ve 70’in üzerinde yaşlarına rağmen folk tarzı müzikleri ile sempati toplayan Babuşka’ların Bakü’den zaferle dönmesi bekleniyor.

Buranovskiye Babuşki isimlerini kasabaları Buranovo’dan aldı. 2010’da da 70’lik ninelerden oluşan grup Eurovizyon için yarışmış, ancak Rusya’yı temsil etmeye hak kazanamamıştı.

Azerabaycan’a yaşlı bir grup gönderen tek ülke Rusya değil. İngiltere de şarkıları 40 yıl önce hit olmuş 76 yaşındaki ünlü Engelbert Humperdinck’i gönderiyor.

Ermenistan’ın katılmayacağını açıkladığı 2012 Eurovision şarkı yarışması Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder