Moskova

Moskova

30 Mart 2012 Cuma

Bu da “mini etek” anketi!

















Kaynak: http://www.moskovalife.com/

Henüz bahar kendini göstermedi, ama Moskovalı genç kızlar yavaş yavaş paltolarının altına mini eteklerini giymeye başladı. Komsomolskaya Pravda gazetesi muhabirlerini sokağa göndermiş ve belki de şimdiye kadar kimsenin aklına gelmeyen bir anket düzenlemiş: Mini etek anketi. Gazetenin muhabirleri Moskova’nın değişik yerlerine giderek mini eteklerin boyunu ölçmüş!

Teatralyana Ploşad’da ölçüm yapılan ilk genç kızın eteğinin boyu 47 santimetre çıkmış. KIzıl Meydan’da etek boyu 45 santime inmiş. K. Pravda muhabirlerinin Kızıl Meydan’la ilgili bir de notu var: Buradaki kızların bacakları Umma Turman gibi!...

Manej Meydanı’ndaki ankette mini etek boyu 35 santime kadar azalıyor.

Tabii anket sadece “Moskovalı genç kızların mini etek boyu” ile ilgili değil. K.Pravda muhabirleri psikologlarla konuşmuş. Psikologların görüşü, mini etek giymekle sosyal durum arasında bir bağlantı olabileceği yönünde. Ayrıca, güvenlik sorunu bulunmayan kentlerde mini etek giyenlerin sayısının daha fazla olduğu söyleniyor. Psikologların bir başka tespiti ise, taşrada sadece evinde mini etek giyebilen genç kızların büyük kente gelince sokakta kısa etek giyebilmesi.

Ünlü Rus modacı Valentin Yudaşkin, çok kısa eteğin moda olmadığını, genelde dizin iki parmak üstü boydaki eteğin populer olduğunu söylüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder