Moskova

Moskova

31 Temmuz 2011 Pazar

Turist gözüyle St.Petersburg: "Erkekler yere tükürüyor, kadınlar rüküş giyiniyor"


Rusya'nın en turistik kenti olan "kuzeyin başkenti" St.Petesburg turislerde nasıl intiba bırakıyor? Petersburg'da yıllardır turist rehberliği yapan Vladimir Smirnovski, Komsomolskaya Pravda gazetesi için turistlerin kent hakkındaki olumsuz izlenimlerini derledi.

İşte yabancıların gözünde St.Petersburg'un eksileri:

St.Petersburg'da çok fazla sigara içiliyor

St.Petersburgluların bu denli sigara içmesi Avrupalı turistleri hayrete düşürüyor. Kendileri sigara içenler bile kentte hemen hemen her yerde sigara içilebilmesi karşısında şaşırıyor. Bazı restoranlarda sigara içmeyenler için ayrı salon bile yok.

Erkekler yerlere tükürüyor ve sümkürüyor

Bunu ulu orta yapıyorlar. Kentin tarihi mimarisinin en güzel olduğu yerlerde de bunu görmek mümkün. Bu özellikle Sinagupurlu ve Alman turistlerin dikkatini çekiyor. Kaldırımlara tükürenlerin neden cezalandırılmadığını soruyorlar.

Hava tozlu, kent merkezinde çok az ağaç ve çiçek var

Turistlerin birçoğu otomobillerin yaydığı egzoz gazı ve tozdan dolayı yazın kentte nefes almanın güçlüğünden yakınıyor.

Kadınlar çok yüksek topuklu giyiyor

Hemen hemen bütün turistler buna dikkat ediyor. Bazı kadın turistler hayrete düşüyor. Erkeklerin bu daha çok hoşuna gidiyor. Kendi ülkelerinde kadınların ancak bir restorana ya da geceye davetliyken topuklu ayakkabı giydiklerini söylüyorlar. Kadınları her gün makyaj yapmalarına da şaşırıyorlar. Kızların her ortamda çok açık kıyafetler giymelerine de hayret ediyorlar.

Kent merkezinde tuvalet bulmak çok zor.

Metroda istasyon isimlerini İngilizce anons etmiyorlar, kentin yerlileri neredeyse hiç İngilizce bilmiyor.

Ebeveynler çocuklarına çok sık bağırıyor, bazen de dövüyorlar.

2011 yılında 2,5 milyon olan St.Petersburg'u ziyaret eden yabancı turist sayısı geçen sene 5 milyona kadar yükseldi. 2016 yılına gelindiğinde bu sayının 8 milyonu geçmesi bekleniyor.

St.Petersburg'a gelen turistlerin başında sırasıyla Finlandiyalılar, ABD'liler, Almanlar, Fransızlar ve İtalyanlar geliyor.

Kaynak:http://www.turkrus.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder