Moskova

Moskova

9 Temmuz 2010 Cuma

Moskovalı ve taşralı kadınlar arasındaki farklar

Moskovalılar ile taşrada yaşayan kadınlar arasındaki başlıca farklılıklar neler?
Moskova'da belediyenin yerli ve yabancı göçmen kadınlar için rehber kitabı hazırlamasının ardından, Komsomolskaya Pravda gazetesi, taşralı ve Moskovalı kadınlar arasındaki farkları inceledi. Habere göre, “Moskovalı ve Moskovalı olmayan bir kadını giyinişinden ayırt etmek mümkün”müş. İşte ilginç yorumlar:

Gazetenin fikirlerini aldığı bazı ünlülere göre, Moskovalı ve taşralı kadınlar arasındaki başlıca farklılıklar şöyle:

“Taşralı kadınları giyinişe bakarak Moskovalılardan ayırt etmek mümkün. Taşralı kadınlar, abartılı makyajları, kısa etekleri ve parlak renkli kıyafetleri ile dikkat çekiyor.”

“Moskovalılar, Avrupa'ya giderek modayı takip ediyor, taşralı kadınlar ise, moda dergilerinde gördükleri kıyafetlerin ucuzlarını satın alıyor. Moskovalılar genelde hafif makyajla yetiniyor.”

“Taşralı kadınların, sürekli bir arayış içinde oldukları için, abartılı bir giyim tarzları var. Moskovalılar ise, birçok şeyi elde ettikleri için, daha mütevaziler.”

“Moskovalı kadınlar daha özgürler, etraflarına bir şey kanıtlama çabası içerisinde değiller ve kendi işlerine bakıyorlar.

“Sovyetler Birliği zamanında bazı farklılıklar göze çarpıyordu. Ancak şimdi, kimin Moskovalı, kimin taşralı olduğunu ayırt etmek çok zor.”

Kaynak : http://www.moskovalife.com/index.php?option=com_content&view=article&id=3227:moskova-ve-tasra-kadinlari&catid=1:genel-haber&Itemid=47

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder