Moskova

Moskova

8 Temmuz 2010 Perşembe

Moskova'daki fiskiyeler

Moskova’da aşırı sıcakların hüküm sürmeye başlaması ve dayanılmaz bir hal almasıyla beraber insanlar parklardaki fiskiyelere girmeye ve fiskiyelerin içinde suda yüzüp serinlemeye başladılar. Bazı yerlerde ise fiskiyeler, dilenciler için yıkanma yeri haline dönüştü.

Öte yandan, Moskova sağlık müfettişi doktor Ekaterina Zavgorodnaya tarafından fiskiyede yüzenler veya oradaki suya girip serinlemek isteyenler için bir uyarı geldi. Şehirdeki fiskiyelere önce sabah erken saatlerde dilenciler girip orada yıkandıkları, daha sonra köpeklerin girdiği, bütün bunlardan sonra o suya girip serinlemek isteyen çocuk ve gençlerin ise hastalık kapmakla yüz yüze kaldıkları belirtildi. Özellikle fiskiyelerdeki suya girenlerde deri hastalığı başta olmak üzere, bağırsak enfeksiyonu ve sarılık gibi hastalıkların görülebileceğinin altı çizilerek buralara girilmemesi ve sağlık açısından tehlikeli olduğu uyarısı yapıldı.

Bu arada, Moskova’daki fiskiyelere halk ‘’dilek’’ diye demir paralar da atmaya başladılar. Moskova Emniyet Müdürlüğü tarafından ise, fiskiyelerle ilgili çeşitli cezalar konuldu. Fiskiyeye girip para toplamanın cezası 800 ruble, fiskiyede sarhoş olarak yüzme, oraya köpeği sokma veya çöp atmanın cezası 2 bin 500 ruble olarak belirlendi. Bununla beraber, fiskiyede el, yüz veya ayak yıkama veyahut ayakları fiskiyeye sokmanın cezai bir durum oluşturmadığı belirtildi.

Kaynak: http://www.gazetem.ru/tur/news/Yerel?id=2875

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder