Moskova

Moskova

16 Temmuz 2010 Cuma

Hoşgeldiniz yeni Moskovalılar

Rusya'nın başkenti Moskova'da bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine oranla %10 daha fazla çocuk doğumu kaydedildi.

Yeni doğan çocukların çoğu erkek. Bebeklerin %75'i evli ailelere ait.Nikahlı evlilik kayıtları ise sayıca azaldı. Bir eğilim olarak Moskovalılar 25 ile 34 yaşları arasında aile kuruyorlar. Bu ailelerin yedide biri farklı milliyetlerden. Bu yılın başından bu yana 4,5 bini aşkın evlenme gerçekleşti.

Moskova Nikah Daireleri Müdürlüğü Başkanı İrina Muravyeva şunları söylüyor:
"Rusların en fazla tercih ettiği gelin ve güveyler, Türkiye, Almanya, İsrail, ABD, İngiltere, Ukrayna, Moldova, Ermenistan, Özbekistan ve Belarus'tan.

Yeni doğmuş bebeklere yeni ve ilginç isimler daha çok Rus olmayan vatandaş anne babalar tarafından veriliyor. Moskovalılar ise tersine yeni doğmuş çocuklarına geleneksel Rus isimlerini veriyorlar.

Şimdilerde eskiden olmayan yeni şeyler moda oldu. Bu, evlenme törenlerinde de ifadesini buluyor. Genç Moskovalılar, anababalarından farklı olarak evlenme törenlerini alışılmış nikah daireleri yerine giderek daha ilginç yerlerde; müzelerde,eski çiftliklerde ve hatta spor komplekslerinin vip-tribünlerinde düzenlemeyi tercih ediyorlar. Hatta bazıları daha olaganüstü koşullarda, örneğin bir balon sepeti içerisinde veya su altında evlenmeyi daha çekici buluyorlar."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder