Moskova

Moskova

8 Mart 2019 Cuma

Turistler, Rusya'da gezilecek en iyi 10 yeri belirledi







Rusya'yı gezen turistler arasında yapılan bir anket çalışmasına göre, Rusya'nın en iyi turizm merkezi St. Petersburg şehri seçildi. İkinci sırada Baykal gölü, üçüncü sırada Soçi var.

Momondo.ru seyahat sitesinin düzenlediği 'Momondo Open World Award' kapsamında bir anket çalışması gerçekleştirildi ve 13 bin 500 gezgine çeşitli sorular soruldu.

Buna göre St. Petersburg en iyi destinasyon seçildi. Petersburg, ister kış olsun ister yaz, Rusya içerisinde yılın her döneminde popülaritesini koruyor.

Ülkenin en önemli doğal cazibe merkezi olan Baykal gölü ise listede ikinci sırada yer aldı. İrkutsk şehri Baykal gezisinin en sık başladığı noktalardan biri.

Oylamada en fazla üçüncü oyu olan şehir Soçi oldu. Rusya'nın Karadeniz kıyısında bulunan bu şehir; deniz, kum, güneş ve eğlence mekânlarıyla ülkenin Antalya'sı gibi.

Soçi'den biraz daha az oy olan Kamçatka dördüncü sırada. Rusya'nın uzak doğusunda yer alan Kamçatka adası, eşsiz doğal güzellikleriyle özellikle doğa tutkunu gezginlerin ilgisini çeken bir güzergâhtır. Bölgede 160 kadar yanardağ bulunuyor.

Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan da en çok ziyaret edilmek istenen ancak uzun süren uçuş sebebiyle ulaşılamayan yerlerden birisi. Kul Şerif Camii'siyle meşhur şehir 5'inci sırada.

6 - Rusya'dan çıkmadan Avrupa'ya açılmak istiyorsanız Kaliningrad şehri tam size göre.

7 - Ormanları, nehirleri ve diğer el değmemiş çeşitli doğal güzellikleriyle Karelya. Az bilinen ama görülmesi gereken bir yer.

8 - Başkent Moskova listeye 8. sıradan girmeyi başarmış. Ancak verilere bakıldığın Moskova'nın genellikle iş seyahatleri ve transit geçişler için kullanıldığı anlaşılıyor. Yine de Rusya'da gezilebilecek en önemli şehirlerden biri. Sadece müzeleri gezmeniz bile birkaç haftanızı alabilir.

9 - Listede 9'uncu sırayı Vladivostok ve Elbruz paylaşıyor.

10 - Listenin kapanış şehri Krasnodar. Eğlence mekanları çok olan ve 3-4 saatlik araç yolculuğuyla Karadeniz'e ulaşabileceğiniz bir şehir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder