Moskova

Moskova

11 Haziran 2017 Pazar

"Uygun aday" için 5 ideal nitelik: Rus kadınları nasıl erkeklerden hoşlanır?


Kaynak: http://www.turkrus.com/

Nazik, dürüst, kendine bakan (ama aşırı olmayacak), sadık (ama kıskanç değil) ve elbette dikkatli, cömert ve zeki... Rus kadınları açısından, “ideal erkekte” gerekenlerin listesi oldukça uzun. RBTH’de yer alan bir yazıda, bu konudaki anketler, uzman görüşleri ve elbette yazarın kendi görüşleri derlendi. 

1. Çekilmez olmamalı...

Modayı izleyen bir erkek kuşku uyandırır. Ayna karşısında çok zaman geçirmesi kabul edilir değildir.  Vücut nemlendiricileri kullanan, modayı takip eden, tırnaklarının bakımına düşkün, manikür salonlarına gitmekten çekinmeyen ve spor deyince sadece fiziksel egzersizlerden hoşlanan erkekler, “kuşkulular” listesinde yer alıyor. Çünkü görünüm “daha az önemli.” Erkek, erkek gibi olmalı. Aptal olmadığı sürece, her şey kabul edilebilir. Maço, ancak çok güçlü olmasına gerek yok. Bu erkekler, “rafine” erkeklerden daha çekici bulunuyor.

2. Bana kapıyı açmalı, ceketimi tutmalı... 

Rusya’da feminist eğilimler 1990 ve 2000’lerde doruğa çıktı, sonrasında ise daha fazla bir gelişme olmadı. Rus kadını “eşitlik yanlısı” değil. “Gelenekselliğin” tüm avantajlarını ellerinde tutmak isterlerken bir yandan da, daha fazlasını istiyorlar. Sosyal medya forumlarında şöyle yazan genç kızlar var: “Tüm bu eşitlikçilik çabaları beni delirtiyor. Ben genç adamın ceketimi çıkarmama veya giymeme yardım etmesini, kapıyı bana açmasını seviyorum.“   

3. Bana hayran olmalı...

Bir Rus kadını, kendisine "tapılmasından", hayranlık duyulmasından hoşlanır. Rusya’da kızlar genellikle, ileride iyi bir eş ve anne olmak üzere yetiştirilirler. Onlarla, geleceklerindeki profesyonel iş yaşamlarına ilişkin pek konuşulmaz. Elbette dünya değişiyor ve her kadının tek ideali artık, iyi bir koca bulmak değil. Cinsiyet devrimi sürüyor. Ancak Rus kadını tüm bunlara karşın hala, “işinde başarı, doktora tezi, haftada 3 tekvando dersi almak” gibi becerilere sahip olmasa da kendisine hayranlık duyacak birisini istiyor.

4. Geleceği olan bir erkek...

Erkeğin o anki mali durumu o kadar önemli değil. Önemli olan hedefleri, para kazanma yeteneği ve parayı becerikli harcaması. Başka bir deyişle Rus kadını geleceğe, yeni bir başlangıca bakıyor. Bir erkekte kişilik olmalı; mükemmel değilse bile, en azından gelecekte bir şeyleri başarabilecek gücü olmalı. Bu gelecek “hiçbir zaman da gelmeyebilir” ancak önemli olan, erkeğin geleceğe bakışı, planları.

5. Geveze değil...


Konuşan değil, yapan biri olmalı. Rus kadınları çok geveze erkeklerden hoşlanmazlar. Belki başlangıçta, ilk 3-5 buluşmada onların “açılmasına” yardım ederler ama sonra, “ne zaman iyi bir şey yapacak? Enerjisini sadece konuşmaya harcarsa, başka şeyler için nasıl enerji bulacak?” diye düşünmeye başlarlar: “Gevezelik yapmak için benim zaten kız arkadaşlarım var, Facebook var, iş arkadaşlarım var. Erkek arkadaşım bunlardan farklı şeyler yapmalı.” Aslında konu basit: “Erkek ne kadar çok konuşursa, o kadar az ciddi görünümü olur.” Rus kadınları zaten konuşmaktan hoşlanırlar ve kendileri gibi olan erkeğe ihtiyaçları yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder