Moskova

Moskova

2 Mart 2017 Perşembe

Rusya'da en fazla gurur duyulan şey ve en büyük hüzün kaynağı


Kaynak:  turkrus.com/   

Kamuoyu araştırma şirketi Levada’nın anketine göre, Rusya'da en fazla gurur duyulan şey hala 2. Dünya Savaşı zaferi. En büyük utanç ve hüzün kaynağı ise "varlık içinde yokluk yaşayan bir ülke"...

Rusyalıların yüzde 83’ü "büyük anavatan savaşı"nı gururu vesilesi gösteriyor.

Yurttaşların en çok gurur duyduğu ikinci olay ise Kırım’ın yeniden Rusya’ya katılması (yüzde 43). Geçtiğimiz yıllarda ikinci sırada yer alan, ülkenin uzayın fethedilmesinde oynadığı öncü rol bu yıl bir basamak geriledi (yüzde 41).

Rus edebiyatıyla gurur duyan yurttaşların oranı yüzde 36. Yüzde 18’lik bir kesim içinse Putin döneminde ülke ekonomisinin istikrara kavuşması övünç kaynağı.

Rusyalılara utanç ve üzüntü veren şeylerin başında “Büyük bir halk, zengin bir ülkeyiz ancak fakirlik içinde yaşıyoruz” düşüncesi geliyor (yüzde 54).

Sovyetler Birliği’nin dağılmasından üzüntü duyanların oranı yüzde 33. Her dört kişiden biri ise (yüzde 24) kabalıktan ve insanların birbirine saygı duymamasından şikayetçi.

Geçen yüzyılın başında yaşanan baskı ve terörü utanç kaynağı olarak görenlerin oranı 22. Ülkenin batıya nazaran kronik geriliği yüzde 20’lik kesim için utanç vesilesi.


Söz konusu anket, 137 yerleşim yerinden 1600 katılımcıyla 20-23 Ocak arasında gerçekleştirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder