Moskova

Moskova

21 Aralık 2013 Cumartesi

Kızıl Meydan yanındaki müze kompleksi 2016 yılında açılacak

Оружейная палата

Kaynak:
Rusyanın Sesi

Rusya Devlet Başkanı İşleri Müdürü Vladimir Kojin yaptığı açıklamada halen Kremlin müzelerinde bulunan eserlerin Kızıl Meydan yakınlarında 2015 sonunda veya 2016 başında açılacak eşsiz müze-eğitim kompleksinde sergilenmeye başlayacağını söyledi.

Kojin gazetecilere yaptığı açıklamada “Proje tüm hızıyla devam ediyor. Artık bina içerisindeki ince işlere geçildi” dedi. Kojin, Devlet Başkanının talimatıyla Kızıl Meydan 5 numarada bulunan kompleksin Kremlin Müzelerine devredildiğini söyledi. Kare şeklindeki bu binada birkaç yıldan beri restorasyon çalışmaları yürütülüyordu.

Kojin bununla birlikte, kare içerisinde yer alan yeni bina inşasıyla ilgili yarışmanın da başlayacağını söyledi. Kojin sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarihsel kare içerisinde modern bir bina olmasını, tüm bunun ise eşsiz bir müze-eğitim kompleksine dönüşmesini istiyoruz”.

Vladimir Kojin yeni müzede Kremlin Sarayından pek çok eserin yer alacağını söyledi: “Şu anda koleksiyonun %80’i Kremlin bodrumlarında, çok kötü şartlarda bulunuyor. Bunlar arasında, yalnızca özel eldivenlerle dokunulabilen eşsiz eserler bulunuyor ve bu eserler raflarda, bodrum borularının altında duruyorlar”.

Bir de sinemanın yer alacağı yeni binada ayrıca eğitim projeleri için alanlar ayrılacak ve bir kafe ile restoranlar açılacak.

Kojin yeni müzenin zamanla, eskiden Rossiya otelinin bulunduğu yerde inşa edilecek parkla birleşeceğini umduğunu söyledi
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder