Moskova

Moskova

11 Aralık 2013 Çarşamba

Gorki Parkı, dünyanın en popüler mekanları arasında



Dünyaca ünlü Facebook sosyal paylaşım ağı tarafından yapılan araştırmaya göre, Moskova’nın Gorki ismini taşıyan Kültür ve Dinlence Merkez Parkı, dünyada en çok ziyaret edilen mekânlar listesinde ilk 25’e girdi.

Facebook araştırma sonuçları, kullanıcıların coğrafi yer bildirimlerinin (check-in’lerinin) analizi üzerine oluşturuldu.

Şirketin bildirisinde, “2013 yılında hangi olay ve mekânların en çok “giriş” “kazandığını” tespit ettik ve sonuçları sıralamada kullandık.” denildi.

Sıralama, Brezilya’nın en iyi bilinen yeri São Paulo’da bulunan Ibirapuera Parkı olduğunu gösterdi. Araştırmaya göre, İtalya’da Venedik’in San Marco Meydanı, Singapur’da - Marina Bay Sands Oteli, İspanya’da Barselona’nın Rambra Bulvarı, Japonya’da ise Tokyo’nun Disneyland’ı en bilinen mekânlar olduğu tespit edildi.

Rusya’da ilk kültür ve dinlence parkı 12 Ağustos 1928 yılında açıldı. Sovyetler yönetimi, bir zamanlar Trubetskoy, Golitsin, Orlov prenslerinin gezdiği Neskuçniy Sad’dan başlayarak Krımskaya Rıhtımı boyunca Sadovoye Koltso’ya kadar uzanan alanı, çalışanların serbest zamanlarını toplu bir şekilde eğlenerek ve kültürel etkinliklerle geçirebilecekleri bir mekân haline getirmeyi kararlaştırdı. Fiilen Moskova’nın merkezinde bulunan 120 hektar alana sergi salonları, tenis kortları, açık sahneler, yetişkinler için eğlence mekânları ve küçükler için özel çocuk şehri kuruldu. Etkinlik alanları zamanla, yeşil gölgelerini etrafa yayan ağaç sıraları ve rengârenk çiçek bahçeleri arasında kaldı.

20. yüzyılın 30’lu yıllarında hızla gelişen parka, ünlü Sovyet yazarı Maksim Gorki’nin ismi verildi. Dünya Savaşı yıllarında ise Sovyetler insanının moralini yükseltmek amacıyla parkta düşmanlardan ele geçirilen askeri donanım sergilenmeye başlandı. En zor dönemlerde bile parkta bir sandal istasyonu, dans pistleri faaliyet gösterdi, kışın ise büyük bir alana paten pisti oluşturuldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder